ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΈΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Για σκευωρία κάνει λόγο ο καταδικασθείς

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο το Νίκο Γεωργιάδη για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση επί πληρωμή, σε βάρος ανηλίκων στη Μολδαβία.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή στην έφεση, και ποινή 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργιάδη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, «η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ.»

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνει ότι, η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα, και τονίζει.

• Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη
• Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης
• Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.

Για το θέμα δεν υπήρξε αντίδραση από την οδό Πειραιώς, καθώς είχε απομακρυνθεί από το κόμμα, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, λίγες μέρες μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

To αδίκημα διαπράχθηκε πριν από εννέα χρόνια στη Μολδαβία, ενώ πριν από τρία χρόνια είχε υποβάλλει αναφορά σε βάρος του κατόπιν δημοσιευμάτων ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε έχει τελέσει την πράξη που του αποδίδεται. Απέδωσε την εμπλοκή του σε έναν Μολδαβό.

Κανένας μάρτυρας ούτε θύμα ήρθε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Κατέθεσαν δημοσιογράφοι του documento, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Βαξεβάνης προσκομίζοντας στοιχεία από την έρευνά τους στη Μολδαβία.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com