ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Γλέντι και την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Αγοράς του Τυρνάβου

Διήμερο αφιερωμένο στην παράδοση θα είναι το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μαρτίου 2019 στον Τύρναβο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Καρναβάλι – Μπουρανί 2019.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου. Συμμετέχουν επίσης τα τμήματα παραδοσιακού τραγουδιού του Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός» και του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ Λάρισας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με βραβεύσεις για τα σαράντα χρόνια του Καρναβαλιού.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ενηλίκων «Χορεύοντας την Αποκριά». Στο φεστιβάλ, που διοργανώνουν ο Δήμος Τυρνάβου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής καθώς και ένα φιλοξενούμενο χορευτικό από τη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με παρέλαση των χορευτικών τμημάτων στο κέντρο της πόλης προς την κεντρική πλατεία ενώ θα γίνει και η ανακήρυξη του Αρχιμπουρανίτη.

ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Εν τω μεταξύ την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τυρνάβου για το Καρναβάλι Μπουρανί 2019. Ο δήμος Τυρνάβου καλεί όλο τον κόσμο να τσικνίσει με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι παρέα με τα μέλη του ΚΑΠΗ και όχι μόνο στην Πλατεία Αγοράς στον Τύρναβο στις 12:00 το μεσημέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ