ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο απολογισμός δράσης για το 2018 και ο προγραμματισμός δράσης για το 2019 βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των Σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΚΛ.

«Το Εργατικό Κέντρο βάζει ως προτεραιότητες στη δράση του την οργάνωση της πάλης για άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και την επαναφορά και υπογραφή ΚΣΣΕ», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, ενώ στη συνέλευση χαιρέτισαν ο Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και η Ελένη Μπακού, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ).

«Αποφασίσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων και ανέργων της περιοχής μας και σε συντονισμό με όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που προστίθενται στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε εισόδημα και δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για ρήξη με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ, NATO, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που σπέρνουν τον θάνατο, καταστροφές, προσφυγιά και εξαθλίωση, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική απόφαση που πάρθηκε.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ