ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ανακοίνωση της παράταξης με αφορμή τη συνάντηση του επικεφαλής Στ. Ροντούλη μαζί τους

Ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών,  κ. Στέλιος Ροντούλης,  μετά τη συνάντηση που είχε  ,σήμερα το μεσημέρι , με καθαρίστριες σχολικών μονάδων του Δήμου Τυρνάβου,  προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις- δεσμεύσεις:

” Οι καθαρίστριες των Σχολείων μας επιτελούν ένα πολύ χρήσιμο έργο.Βοηθούν στη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων και διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό.
Δυστυχώς, όμως , η συμπεριφορά της Πολιτείας έναντι αυτών των εργαζομένων δεν είναι η πρέπουσα. Δεν έχουν μόνιμη και ασφαλή εργασία, δεν έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα,  δεν εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά  και η μισθοδοσία τους δεν γίνεται σε κανονική μηνιαία βάση , μολονότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επειδή, λοιπόν , οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν ένα απαράδεκτο καθεστώς αδικιών εις βάρος τους, δεσμευόμαστε ως δημοτική Παράταξη να αγωνιστούμε για την πραγμάτωση των δικαίων αιτημάτων τους και για την τακτή καταβολή των μισθών τους, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές, που κάνουν τη ζωή τους δύσκολη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ