ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης

Μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της  Δράσης Πολιτών είναι η αναζωογόνηση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Τυρνάβου. Θεωρούμε τον πολιτισμό ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας, γιατί ενδυναμώνει την εξωστρέφεια , εμπλουτίζει το πνεύμα και τον ψυχικό κόσμο των δημοτών και στηρίζει ποικιλοτρόπως την τοπική αγορά και οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό , ανακοινώνουμε σήμερα μια σημαντική πτυχή του προγραμματικού μας λόγου. Η Δράση Πολιτών δεσμεύεται,  ως νέα δημοτική αρχή , να λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Δήμου μια νέα δομή Πολιτισμού , το Δημοτικό Εργαστήριο Θεάτρου.
Έχουμε την εδραία πεποίθηση ότι ο κόσμος του Τυρνάβου θα αγκαλιάσει το σχεδιαζόμενο εγχείρημα, καθώς γνωρίζουμε ότι διψά για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δήμου μας , που ασχολούνται με τα θεατρικά δρώμενα και ήδη έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές παραστάσεις , πιστεύουμε πως ενθουσιωδώς θα συμπράξουν και θα στελεχώσουν το προτεινόμενο Θεατρικό Εργαστήριο.
Θέλουμε να ζωντανέψουμε από την αρχή τον Πολιτισμό στον τόπο μας , για να σφυρηλατήσουμε μια νέα πολιτιστική ταυτότητα,  που θα συνάδει με την Τοπική Ιστορία και Παράδοση. Σχεδιάζουμε οι μέρες του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού να εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με νέες θεατρικές παραστάσεις , οι οποίες θα είναι παραγωγής του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου. Για τη Δράση Πολιτών Θέατρο και Τυρναβίτικο Καρναβάλι θα πηγαίνουν αντάμα , έτσι ώστε ψυχαγωγία,  διασκέδαση και πνευματική ανάταση  να συναποτελούν ένα αρμονικό όλο .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ