ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί θα συνεχισθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης των 10 αγροτοσυνδικαλιστών που το πρωί της Παρασκευής κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε παρακώληση συγκοινωνίας με δόλο κατά συναυτουργία και συνακολούθηση, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων

στον κόμβο της Νίκαιας.

Η δίκη αφορά 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων (ανάμεσά τους οι Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας, Γ. Τσιούτρας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων) και δύο ακόμη αγρότες που δικάζονται με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28 Ιανουαρίου, με την έδρα να διακόπτει λόγω παρέλευσης ωραρίου την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν από νωρίς συνάδελφοί τους και εκπρόσωποι φορέων καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και ποινικοποίηση των αγώνων, με τους αγρότες να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την πάλη τους παρά τις διώξεις.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ

Στην κινητοποίηση των αγροτών έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας με αφορμή το νέο αγροτοδικείο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ως συνήγορος υπεράσπισης η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε δηλώσεις της έκανε λόγο για μία «ξεκάθαρα πολιτική δίκη».

«Πρόκειται για ξεκάθαρα πολιτική δίκη αφού η παραπομπή των αγροτών για τις κινητοποιήσεις τους είναι μία αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, φασιστική διαδικασία η οποία προδήλως δρομολογήθηκε για να τους αποτρέψει από το να αγωνίζονται… Είμαι εδώ προκειμένου να τους συνδράμω, να τους στηρίξω, να τους εμψυχώσω να αγωνίζονται όπως πρέπει να αγωνίζεται ολόκληρη η κοινωνία», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ