ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Η φετινή βασίλισσα Δήμητρα Κλειώ Δολμέ μιλά για το όνειρό της που έγινε πραγματικότητα και προσκαλεί τον κόσμο στις διήμερες εκδηλώσεις του Τυρνάβου

Είναι αλήθεια ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του φετινού επετειακού τυρναβίτικου καρναβαλιού να την ανακηρύξει βασίλισσα, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω της αφού με την ομορφιά της και την συνολική της παρουσία.

Ο λόγος για τη Δήμητρα Κλειώ Δολμέ τη φετινή βασίλισσα που είδε να γίνεται πράξη ένα παιδικό της όνειρο και ταυτόχρονα κέντρισε το ενδιαφέρον μεγάλων μέσων ενημέρωσης της Αθήνας που αφιέρωσαν αρκετό χρόνο τόσο στην ίδια όσο και στις εκδηλώσεις του Τυρνάβου το διήμερο της αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

Η ίδια φαίνεται να απολαμβάνει το ρόλο της στέλνοντας παράλληλα και μηνύματα χειραφέτησης αφού όπως τονίζει η φετινή βασίλισσα αναδεικνύει τη δύναμη και την ανεξαρτησία της γυναίκας.

Το paidis.com συνομιλεί σήμερα μία εβδομάδα μαζί της θέλοντας μέσα από αυτή τη συνομιλία να αναδείξει το ρόλο της φετινής “sexy” όπως την αποκαλούν στην Αθήνα βασίλισσας:

Τι σημαίνει για σένα ο τίτλος της βασίλισσας του τυρναβίτικου καρναβαλιού;

Παιδικό όνειρο και νομίζω όνειρο κάθε κοριτσιού. Ήθελα πολύ να ζήσω αυτή την εμπειρία, στο καρναβάλι που μεγάλωσα και έπαιρνα μέρος κάθε χρόνο.

Ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες σου τις επόμενες ημέρες για να προβληθεί το καρναβάλι;

Εάν μου δοθεί η ευκαιρία θα συνεχίσω να δίνω συνεντεύξεις για να προβληθεί το Τυρναβίτικο Καρναβάλι όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε να προσελκύσουμε τον κόσμο να έρθει στον τόπο μας για να ζήσει από κοντά όλη αυτή την ενέργεια που επικρατεί στον Τύρναβο αυτές τις ημέρες.

Γιατί να επιλέξει κάποιος να έλθει στον Τύρναβο τις απόκριες και να μην πάει κάπου αλλού;

Εδώ ταιριάζει σίγουρα η χαρακτηριστική μας φράση  ” Γιατί όταν  οι άλλοι τελειώνουν, Εμείς τότε αρχίζουμε “!! Και φυσικά  μιλάω για την παρέλαση που ξεκινάει με τη Δύση του ηλίου, που αποτελείται από χιλιάδες καρναβαλιστές που μασκαρεμένοι με πρωτότυπες στολές κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης. Χορεύουμε, διασκεδάζουμε και ξεφαντώνουμε μέχρι το πρωί. Έπεται συνέχεια την Καθαρή Δευτέρα με το Μπουρανί μας που το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι, η λατρεία του φαλλού κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ως συμβόλου γονιμότητας και ευημερίας.  Στους δρόμους της πόλης πίνουμε άφθονο τσίπουρο, χορεύουμε και πειράζουμε ο ενας τον άλλον χρησιμοποιώντας επιτηδευμένα χυδαία γλώσσα κατά το έθιμο.

Θα περιμένουμε φέτος να δούμε κάτι διαφορετικό με πρωτοβουλίες σου;

Δεν θα τις χαρακτήριζα “πρωτοβουλίες” αλλά “ιδέες”, που σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του δήμου αποφασίσαμε φέτος να ξεφύγουμε λίγο από τις συνηθισμένες εμφανίσεις της βασίλισσας και μέσα από το θέμα μας να περάσουμε κάποια μηνύματα που αφορούν την ανεξαρτησία και τη δύναμη της γυναίκας. Βασίλισσα δεν είναι μόνο η γυναίκα που φοράει το στέμμα, αλλά όλες αυτές οι γυναίκες που καθημερινά πολεμάνε για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ποιο μήνυμα στέλνεις στον κόσμο καλώντας τους να έλθουν στον Τύρναβο;

Καλούμε όλο το κόσμο να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στο φετινό επετειακό Τυρναβίτικο Καρναβάλι και φυσικά την Καθαρή Δευτέρα στο Μπουρανί.  Σ’αυτή τη γιορτή χαράς και διασκέδασης δεν πρέπει να λείψει κανείς για να ζήσουμε όλοι μαζί όλα αυτά τα ξεχωριστά δρώμενα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ