ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+KA2 ΑΠΟ ΤΟ 5ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο: «Attractive schools – Happy students – Better Life» «Ελκυστικά σχολεία – Ευτυχισμένοι μαθητές – Καλύτερη ζωή», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη κινητικότητα των εκπαιδευτικών του 5ου Δημ. Σχολείου Τυρνάβου κ. Μπάκου  Καλλιόπης και Υφαντή Δήμητρας.

Η πρώτη κινητικότητα C1 με τίτλο «Short-term joint staff training events-Let’s see how teachers can make the school more attractive» έλαβε χώρα στο Maglie  της Κάτω Ιταλίας από τις 18 ως τις 21 Φεβρουαρίου 2019. Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι συντονιστές όλων των συνεργαζόμενων χωρών(Ρουμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας και Βόρειας Μακεδονίας). Στόχοι της πρώτης συνάντησης ήταν: α)Η γνωριμία  των συντονιστών δια ζώσης β)Η παρουσίαση των εκπαιδευτικών συστημάτων των εμπλεκόμενων χωρών και η σύγκρισή τους γ) Η παρουσίαση από τους συμμετέχοντες αλλά και η παρακολούθηση ελκυστικών για τους μαθητές, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες.

Το jobshadowing πραγματοποιήθηκε στα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της  Ιστορίας, των Φυσικών Επιστημών και των Εικαστικών. Στη συνάντηση αυτή υποστηρίχτηκε, μέσα από βιωματικές δράσεις, η ανταλλαγή καλών πρακτικών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έγιναν «η σκιά» των συναδέλφων τους στο ιταλικό σχολείο, έμαθαν από την καθημερινή τους εργασία, απέκτησαν εμπειρία από πρώτο χέρι σχετικά με τις μεθόδους και τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιεί το ιταλικό σχολείο και διδάχτηκαν πώς μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή. Τέλος κατέληξαν στο στρατηγικό σχεδιασμό ενός οδηγού ελκυστικών μαθησιακών δραστηριοτήτων, κοινού για όλους τους μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών.

Στη συνέχεια του προγράμματος αυτού θα ακολουθήσουν 5 ακόμη κινητικότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν 2 εκπαιδευτικοί και 4 μαθητές την κάθε φορά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ