ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ΜΠΟΥΡΑΝΙ, ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία ο δήμος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου διοργάνωσαν την Κυριακή στην πλατεία το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων με τίτλο «Χορεύοντας την Αποκριά» δίνοντας για μια ακόμη φορά το έναυσμα να βρεθεί η πόλη και οι κάτοικοι πιο κοντά στην τοπική παράδοση και να μπει περισσότερο στο κλίμα της Αποκριάς και του Μπουρανί.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ανακηρύχθηκε αρχιμπουρανίτης για τη φετινή περίοδο ο κ. Ζήσης Τρίγκας, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσε με τη συμμετοχή του ο σύλλογος Γαϊτανάκι Μπουρανί, τα μέλη του οποίου παρουσίασαν ανάλογους χορούς και δρώμενα.
Στο φετινό χορευτικό φεστιβάλ έλαβαν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, ΚΕΛΕ Τυρνάβου, Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η Άργισσα» καθώς και το συγκρότημα «Πήγασος» της Δυτικής Θεσσαλονίκης που παρουσίασε χορούς της Μακεδονίας αλλά και της Κρήτης.
Πριν την εκδήλωση προηγήθηκε παρέλαση των χορευτικών συλλόγων συνοδεία ορχήστρας αποτελούμενης από τους Μπαλογιάννη Βασίλη (κλαρίνο), Καλαμπούκα Χρήστο (λαούτο), Μαγαλιό Γιώργο (κρουστά-φωνή), Βλαχογιώργο Αντώνη (βιολί) και Κυριλλίδη Θεόδωρο (ποντιακή λύρα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ