ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Την αγωνία τους για τον κατακερματισμό των πανεπιστημιακών εργαστηρίων και το μέλλον του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και για τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εξέφρασαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιατρικής, στο Αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, του κτηρίου της Ιατρικής, στη Βιόπολη, οι καθηγητές του τμήματος.

Επικεντρώνοντας στον Τριτοβάθμιο χαρακτήρα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως και στα προβλήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι καθηγητές έστρεψαν τα πυρά τους τόσο εναντίον του υπουργείου όσο και εναντίον των διοικήσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το νοσοκομείο για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται κτιριολογική επέκταση, καινούργια χειρουργεία και νέες πτέρυγες για να υπάρξουν κλινικές, όπως και προϋπολογισμούς που θα στηρίζουν τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής».

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν μεγάλες και οι αίθουσες των χειρουργείων κλειστές, ενώ το καλοκαίρι μείναμε χωρίς μαγνητικό τομογράφο διότι δεν υπήρχε κονδύλι 150.000 ευρώ», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της καθηγήτριας ακτινολογίας και εκπροσώπου των μελών ΔΕΠ Ευτυχίας Καψαλάκη, με τις τοποθετήσεις του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρου του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθ. Γιαννούκα και των υπολοίπων ομιλητών να κινούνται στο ίδιο πνεύμα.

Για διαμελισμό των κλινικών μίλησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρης, ενώ όλοι οι ομιλητές ζήτησαν τη θεσμική παρέμβαση φορέων της πόλης για το όλο θέμα καταλήγοντας πως «βρίσκονται μαζί και όχι απέναντι με τους γιατρούς του ΕΣΥ», με τον καθηγητή Γαστρεντερολογίας Σπ. Ποταμιάνο να περιγράφει «ηρωική προσπάθεια των ιατρών του ΕΣΥ και των γιατρών ΔΕΠ για υψηλές υπηρεσίες σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια ιατρική φροντίδα», καταλήγοντας πως «ο αρχιτέκτονας αυτής της διάλυσης έχει ονοματεπώνυμο».

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ