ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ DEΤROP KAI OENOS 2019

Το Επιμελητήριο Λάρισας, πιστό στην απόφασή του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις μέλη του σε κάθε προσπάθειά τους για προώθηση των τοπικών προϊόντων τους , στήριξε την παρουσία έξι τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των ποτών στην 7η Oenos 2019, στο πλαίσιο μιας γενικότερης συνεργασίας  με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  28η Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών, μηχανημάτων και εξοπλισμού επιχειρήσεων τροφίμων και συσκευασίας τροφίμων ΔΕΤΡΟΠ 2019 καθώς και και η  Oenos 2019, η οποία  εδώ και εφτά χρόνια λειτουργεί ταυτόχρονα με τη ΔΕΤΡΟΠ, δημιούργησε μια  σημαντική επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

H βιομηχανία τροφίμων-ποτών με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και με έντονα χαρακτηριστικά εξωστρέφειας, βρέθηκε για ένα τριήμερο  στο επίκεντρο της επιχειρηματικής κίνησης με εφαλτήριο τις δύο εκθέσεις.

Food Bars με μοναδικά ελληνικά προϊόντα, ένωση ιστοριών και γεύσεων με ομιλίες και παρουσιάσεις από επιλεγμένους επαγγελματίες του κλάδου, τo Wine Bar και η Γωνιά των Εκθετών είναι ένα μέρος μόνο των όσων εξελίχθηκαν στη φετινή Detrop.

Παρόλο που κατά γενική ομολογία η έκθεση έχει μια μικρή πτωτική τάση επηρεασμένη από την γενικότερη οικονομική κρίση, προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τοπικές παραγωγές, είδη με υψηλή προστιθέμενη αξία, εδέσματα που συνδέονται με ήθη, έθιμα και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, καινοτόμα τρόφιμα, υψηλών αξιώσεων κρασιά και αποστάγματα έδωσαν το  «παρόν» στη διοργάνωση του 2019.

Οι τοπικές επιχειρήσεις του Νομού μας που συμμετείχαν ήταν οι κάτωθι

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
Γ. Λόλας -Γ. Φτίκας Ο.Ε   –  ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ
ΣΚΥΛΟΝΑΣΙΟΥ-ΑΛΑΤΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΟΥ
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ
Μανωλίδης Αντώνης ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας επισκέφθηκαν την έκθεση ο Διοικητικός Σύμβουλος Ζαμπούρας Ευθύμιος και ο ο Διοικητικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του μεταποιητικού τμήματος κ. Καγκελάρης Νικόλαος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκθέτες και κατέγραψαν τη δυναμική και τον παλμό της έκθεσης. Τέλος, το στέλεχος του Επιμελητηρίου και Προϊσταμένη του τμήματος Μητρώου – ΓΕΜΗ κα Αναστασία Καρλιγκιώτου παρέστη και στήριξε το όλο εγχείρημα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ