ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

O Σύλλογος Εστιακών Σπουδαστών ΤΕΙ Λάρισας καταγγέλλει τις απολύσεις και τις ελλείψεις καθαριστριών από τις εστίες

Οι συμβάσεις των εργαζόμενων που είχαν την ευθύνη για την καθαριότητα των εστιών μας έχουν λήξει και απολύθηκαν! Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα που αποδεικνύει πως το Ίδρυμα συνολικά αλλά και οι Εστίες είναι στον αέρα!

Εδώ οδηγεί η τεράστια υποχρηματοδότηση στη φοιτητική μέριμνα. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ήρθε από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, τον δήμο και την περιφέρεια προχώρησαν στην συγχώνευση του ΤΕΙ με Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους.

Η άθλια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε αργά ή γρήγορα στις εστίες μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για “αναβάθμιση”. Τα προβλήματα έχουν αρχίσει να φαίνονται από τώρα και που να αρχίσει το νέο εξάμηνο με την λειτουργία και των νέων τμημάτων.

Για άλλη μια φορά φαίνεται πως η παράδοση δομών της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους είναι μακριά από τις ανάγκες μας. Γιατί όταν ο εργολάβος έχει την εύθηνη για την καθαριότητα σημαίνει ότι οι σχολές και οι εστίες μας θα είναι τόσο καθαρές όσο θα συμφέρει τα κέρδη του κάθε εργολάβου.

Εμείς που ζούμε στις εστίες του ΤΕΙ έχουμε αρνητική πείρα από τέτοιες καταστάσεις. Όλοι θυμόμαστε πέρσι τα “πλυντήρια” που έκλεισαν και μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας των πλυντηρίων σε “νέο” εργολάβο  πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο (βέβαια, όταν ολοκληρώθηκε η τιμή των υπηρεσιών αυξήθηκε). Με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα υγιεινής.

Απαιτούμε:

  • Κρατική χρηματοδότηση, φοιτητική μέριμνα, σίτιση-στέγαση για όλους δωρεάν, μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα.
  • ΤΩΡΑ να επαναπροσληφθούν όλες οι καθαρίστριες με ευθύνη της διοίκησης του Πανεπιστημίου.
  • Έξω οι επιχειρήσεις και οι εργολαβίες από τις σχολές και τις εστίες. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ