ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τους «Teachers for Europe» και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools»,

τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνοντας εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση «EU women – Γυναίκες φωτογράφοι – Ισότιμες παντού», φέρνει τους Ευρωπαίους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επαφή με τη μοντέρνα καλλιτεχνική δημιουργία γυναικών της Ευρώπης, προβάλλοντας ένα βίντεο 30 λεπτών, το οποίο περιέχει δημιουργίες γυναικών φωτογράφων από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ολλανδία, Ελβετία, κ.α.), το οποίο θα δίνεται στο τέλος, ως αναμνηστικό dvd, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και μια ιστορική αναδρομή στη θέση της γυναίκας και το γυναικείο κίνημα.

Την εκδήλωση παρουσιάζουν 3 γυναίκες του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας. Η Αναστασία Μπουμπουρέση (μέλος του ΔΣ) έχει την ευθύνη της ομιλίας : «Η θέση της γυναίκας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα», το συντονισμό θα έχει η ταμίας, Αναστασία Κιούση, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Ευδοκία Ποιμενίδου και εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ