ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ Ο 55ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Αυλαία σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας στην τραγική υπόθεση που στα τέλη του 2015 συγκλόνισε την κοινωνία της Λάρισας, όταν μια ζωοκλοπή κατέληξε στο θάνατο του 23χρονου τότε Διονύση Δημάκου, κατοίκου εν ζωή της ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων και στον τραυματισμό του πατέρα του.

Στο εδώλιο κάθισε ο Π.Κ, κάτοικος των Αγίων Αναργύρων που πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος με ελαφρυντικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου, ενώ και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στη Λάρισα ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου αναγνωρίζοντας πως η πράξη τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας «εν βρασμώ ψυχικής ορμής», καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία τον 55χρονο σήμερα δράστη, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών κι 6 μηνών και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 24 ετών και 8 μηνών.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ