3 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ!!!

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο με τη συλλογική προσπάθεια των μαθητών  και την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών διακρίθηκε με τρία ΠΡΩΤΑ βραβεία στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες». Οι μαθητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό με δύο μαθητικές δημιουργίες  και κατέκτησαν τρία βραβεία και μάλιστα τα ΠΡΩΤΑ.

Τα έργα που χάρισαν τα τρία πρώτα βραβεία είναι:

Κατηγορία Βραβείο Τίτλος μαθητικής δημιουργίας Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί
Project 1o «Γνωρίζω τους κυπριακούς χορούς» Ζήσκου Ελένη

Ντέφα Βασιλική

Μπαλαμπάνος Αστέριος

Γκουγκουμάτη Μαρία

Project 1o «Το χαμογελαστό συννεφάκι» Ζήσκου Ελένη

Κιτσούλης Γεώργιος

Μπαλαμπάνος Αστέριος

Γκουγκουμάτη Μαρία

Εικαστικά

(χαρακτική)

1ο «Το χαμογελαστό συννεφάκι» Ζήσκου Ελένη

Κιτσούλης Γεώργιος

Μπαλαμπάνος Αστέριος

Γκουγκουμάτη Μαρία

Το πρόγραμμα συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιο-τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος

Υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος ήταν  να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των έργων που υποβλήθηκαν είναι ο Ελληνισμός της Κύπρου, οι προοπτικές και τα προβλήματά του αλλά και γενικότερα οι προοπτικές του Ελληνισμού, σε όποιο μέρος της γης και αν υπάρχει και «αναπνέει». Τα έργα αναφέρονται τόσο σε ιστορικά στοιχεία (Κυπριακό πρόβλημα, αγώνες των Ελλήνων) όσο και σε ζητήματα που αφορούν το παρόν αλλά και το μέλλον του Ελληνισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 260 σχολεία, 14.500 μαθητές, από Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια.

Τα έργα αξιολογήθηκαν από ειδικές επιτροπές που ορίστηκαν από τους φορείς που συνδιοργάνωσαν τον διαγωνισμό.

Η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου 2019 στην Αγλαντζιά της Λευκωσίας στις εγκαταστάσεις της ΠΟΕΔ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ