ΑΘΩΟΙ ΟΙ 10 ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας οι 10 αγροτοσυνδικαλιστές που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε παρακώληση συγκοινωνίας με δόλο κατά συναυτουργία και συνακολούθηση, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων στον κόμβο της Νίκαιας, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται σήμερα λόγω παρέλευσης ωραρίου

που οδήγησε σε διακοπή της διαδικασίας την περασμένη Παρασκευή.

Μετά από πολύωρη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί για να ολοκληρωθεί στις 5.30 περίπου το απόγευμα, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, ενώ ένταση δημιουργήθηκε στην αίθουσα με την πρόταση της εισαγγελέως για την αλλαγή της κατηγορίας από ηθική σε φυσική αυτουργία, με την πλευρά της υπεράσπισης να επισημαίνει ότι επιμονή της εισαγγελέως να καταδικαστούν τα μέλη του αγροτικού κινήματος με κάθε τρόπο, γίνεται επειδή κατέρρευσε το κατηγορητήριο, γι’ αυτό και θεωρούν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους.

Στο πλαίσιο της απολογίας τους οι αγρότες επανέλαβαν πως στο πρόσωπό τους διώκεται γενικότερα το δικαίωμα του συνδικαλισμού και του αγροτικού κινήματος, σημειώνοντας πως «ηθικοί αυτουργοί δεν είναι οι συνδικαλιστές αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα, τα οποία βγάζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στους δρόμους».

Σημειώνεται πως από νωρίς αγρότες, κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι φορέων πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, ενώ απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Αστ. Τσικριτσής τόνισε πως «η ποινικοποίηση των αγώνων δεν πτοεί τους αγρότες» καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις.

Θυμίζουμε πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και ανάμεσά τους οι Ρ. Μαρούδας και Κ. Τζέλλας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως και δύο ακόμη αγρότες, οι οποίοι κατηγορούνταν πως παρότρυναν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ