Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΦΡΕΝΑΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ Λάρισας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

H ΔΗΠΑΚ θεωρεί απαξιωτικές και προσβλητικές τις δηλώσεις του Προέδρου του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκάλεσε  συντεχνίες τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας  που φρενάρουν την ανάπτυξη τμημάτων και κλινικών .

Με τις δηλώσεις του αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα και  ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης  που καλλιεργεί το «διαίρει και βασίλευε».

Η ανάπτυξη τμημάτων και κλινικών δε «φρενάρεται» από τους νοσοκομειακούς  γιατρούς που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, προσπαθώντας σε συνθήκες εντατικοποίησης και τραγικών ελλείψεων να προσφέρουν ταυτόχρονα, και κλινικό και εκπαιδευτικό έργο.

Στην ανάπτυξη τμημάτων και κλινικών φρένο βάζει  η πολιτική της μείωσης του κόστους των υπηρεσιών που προορίζονται για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της Υγείας του λαού.

Αυτή  η πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, είναι  η αιτία που συγχωνεύτηκε η Νεογνολογική Κλινική με την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, που το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας έχει 4 κενές οργανικές θέσεις και λειτουργεί με μόλις 2 επικουρικούς, και ο κατάλογος των  προβλημάτων και των ελλείψεων δεν έχει τελειωμό.

Αυτή η πολιτική είναι η αιτία που οι ασθενείς  καταφεύγουν στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τα οξυμένα προβλήματα  γιατρών  και ασθενών,  τα κενά στην εκπαίδευση των συναδέλφων ειδικευόμενων δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν  «βαφτίζοντας» σε μία νύχτα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε Πανεπιστημιακή Κλινική «για να μειωθεί το κόστος από τις άσκοπες εισαγωγές».

Η ανάπτυξη των τμημάτων και κλινικών πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών για υψηλού επιπέδου, σύγχρονες, απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες υγείας αξιοποιώντας το σύνολο του αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού, υψηλής ειδίκευσης που υπάρχει, και εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για  την άσκηση του κλινικού και εκπαιδευτικού έργου,  για την προαγωγή της έρευνας και της επιστήμης.

Με την πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των πανεπιστημιακών κλινικών  με γιατρούς μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Δε θα επιτρέψουμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας να ακολουθήσει την τύχη άλλων κλινικών που εκδιώχθηκαν, συγχωνεύτηκαν ή έκλεισαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ