ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

Η απάντηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημ. Δεληγιάννη σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. για τα σεμινάρια διευθυντικών στελεχών εκπαίδευσης

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διοργάνωση από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου μας εκπαιδευτικού εργαστηρίου για στελέχη εκπαίδευσης και κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό αισθάνομαι την ανάγκη να σημειώσω τα εξής:

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται με εμπλοκή του Δήμου μας στους χώρους ενός δημόσιου Πανεπιστημίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης και με την επιστημονική ευθύνη αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών δασκάλων, όπου ζητούμενο είναι πάντα η συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της εκπαίδευσης.

Την τελευταία περίοδο, στα πλαίσια της βραβευμένης από την UNESCO δράσης “Λάρισα- Πόλη που Μαθαίνει”, έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς της πόλης, δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, ημερίδες για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ενώ αναρίθμητα είναι και τα ανάλογα προγράμματα από άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Και θα ήταν βέβαια, υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι για όλα αυτά τα προγράμματα υπάρχει κάποιος νόμος -πόσο μάλλον συνταγματική ρύθμιση- που να απαγορεύει την υλοποίησή τους! Αντίθετα, τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές, και ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, είναι πεποίθησή μας η ανάγκη εδραίωσης με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας της καινοτόμας παρέμβασης λαϊκής επιμόρφωσης της πόλης μας, του Πανεπιστημίου των Πολιτών, η ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, οι συνέργειες και η από κοινού αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, που αγγίζουν και το χώρο του σχολείου στα χρόνια της κρίσης. Με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους και διαμόρφωση όρων αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η πόλη μας το χρειάζεται.

Υ.Γ. Να εκφράσω εδώ την αδυναμία μου να απαντήσω στην “πληροφόρηση” του συντάκτη της ανακοίνωσης για την, υποτιθέμενη, σε εξέλιξη προσπάθεια υπαγωγής στων σχολείων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάποια πράγματα, ευτυχώς, δεν σηκώνουν σχολιασμό

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ