ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σειρά τεχνικών συσκέψεων και επαφών μεταξύ στελεχών του Δήμου και του Ομίλου ΟΤΕ

Tα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του έργου δημιουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους, συζητήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου Λαρισαίων και του ομίλου ΟΤΕ που έχει αναλάβει το έργο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ περίπου και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο των σημαντικών αλλαγών που υλοποιούνται στο ευρύτερο κέντρο, ενώ πρόκειται για σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης». Το έργο, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου με 680.000 ευρώ και από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Θεσσαλίας με το ποσό των 450.000 ευρω

Ειδικότερα το πρωί πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων κ.κ. Γ. Σούλτη και Δημ. Μαβίδη, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Λαρισαίων και στελεχών του ΟΤΕ, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρύτερη σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και του κ. Λυκούργου Αντωνοπουλου,  Διευθυντή Ομίλου ΟΤΕ στη Διεύθυνση ICT (Information and communications technology).

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, «το έργο ξεκινάει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  Συζητήσαμε για τα πρώτα βήματα καθώς και την εξέλιξη του έργου. Επίσης, τέθηκαν επι τάπητος τα τεχνικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ηδη έχει γίνει η πρώτη αυτοψία στα σημεία και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα.»

Ως γνωστόν, το έργο θα υλοποιηθεί σε διάστημα οκτώ μηνών, όπως προβλέπει η σύμβαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ