ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΠΑΛΜΑ ΝΤΕ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας θα συμμετάσχει στα τέλη Μαρτίου σε μία παγκόσμια πολιτιστική συνάντηση, στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ της Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Palma de Mallorca World Folk Festival). Πρόκειται για  ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως φεστιβάλ στο είδος του, καθώς τελούνταν  κάθε χρόνο για είκοσι πέντε συνεχόμενα έτη μέχρι το 2011,

οπότε και διεξήχθη για τελευταία όμως χρονιά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Φέτος, μετά από 8 χρόνια διακοπής, ο θεσμός επανέρχεται με την παλιά του αίγλη και  τη συμμετοχή 20 χωρών από όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και είναι πολύ τιμητική η πρόσκληση  προς  το Λύκειο των Ελληνίδων αυτή την  πανηγυρική χρονιά, κατά την οποία  οι Ισπανοί επιθυμούν  να γιορτάσουν με  λαμπρότητα και ενθουσιασμό.

Το Λύκειον των Ελληνίδων για άλλη μια φορά συμμετέχει σε μία παγκόσμια πολιτιστική συνάντηση κύρους και προετοιμάζεται με όλες του τις δυνάμεις για μια αξιόλογη παρουσία στη Μαγιόρκα, προκειμένου να προβάλει τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

Ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης προετοιμάζει  ένα πρόγραμμα με έντονο δυναμισμό, με εναλλαγές στο μουσικό και χορευτικό μέρος, το οποίο θα αποδώσουν μέλη της  χορευτικής  ομάδας εκπροσώπησης του Λυκείου. Μερικές από τις πιο  επιβλητικές φορεσιές από την ιματιοθήκη  του Λυκείου των Ελληνίδων με τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούν θα αναδειχθούν από τους χορευτές και τις χορεύτριες του, προβάλλοντας τον πλουραλισμό και την αισθητική της ελληνικής ενδυμασίας. Την αποστολή θα συνοδεύσει η φημισμένη κομπανία χάλκινων πνευστών του Πέτρου Αγανάκη από την Καρυδιά Έδεσσας, οι Χρυσοδάκτυλοι.

Παράλληλα οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της κοσμοπολίτικης  Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας για άλλη μία φορά θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και θα μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της, ένα έργο  που εδώ και χρόνια ακούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ