Η «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» ΤΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Η εξέγερση των γυναικών εκείνων, που ζητούσαν ίσα μεροκάματα και ίσες ώρες εργασίας με τους άντρες, αποτελεί σταθμό για το παγκόσμιο γυναικείο κίνημα και απαρχή του αγώνα

για χειραφέτηση των γυναικών και διεκδίκηση της ισότητας.

Τη σημερινή ημέρα ας την αφιερώσουμε στη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους.

Αυτή που μπορεί να κατανοεί και να συγχωρεί αληθινά.
Τη θέλουμε πρωταγωνίστρια στο Δήμο  Τεμπών που ονειρευόμαστε.
Με ενεργές πολιτικές στήριξης του πολλαπλού της ρόλου.
Και με ιδιαίτερη ευαισθησία και συγκεκριμένη υποστήριξη στη γυναίκα πολύτεκνη, στη γυναίκα που υποστηρίζει ΑΜΕΑ στην οικογένειά της, στη γυναίκα που θέλει στήριξη να ξεφύγει από δύσκολες οικογενειακές συνθήκες.

Άλλος ένας χρόνος πέρασε για το κίνημα της ισότητας των δύο φύλων.
Ένας χρόνος δύσκολος με μεγάλα προβλήματα και ακόμη πιο μεγάλες προκλήσεις για το γυναικείο φύλο που καθημερινά δίνει της μάχες του για να αποδείξει τα αυτονόητα.

Μακάρι όλα αυτά να ήταν μια περιττή φραστική τοποθέτηση για να εξάρουμε το ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία .
Δυστυχώς όμως οι αριθμοί της στατιστικής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Η ανεργία χτυπά περισσότερο τις γυναίκες. Η ανεργία λοιπόν είναι γένους θηλυκού και κυριολεκτικά και ουσιαστικά.
Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση οι γυναίκες ανταμείβονται 23% λιγότερο σε σχέση με τους άντρες για την ίδια εργασία. Στην Ελλάδα αγγίζει το 29%.

Δυστυχώς η κοινωνική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα- εργαζόμενη είναι σκληρή, αδυσώπητη και κάποιες φορές απαξιωτική.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο, στη «γυναίκα του Δήμου Τεμπών» πρέπει να  αποδοθεί η πραγματική θέση που της αξίζει.
Με ενεργές πολιτικές και όχι με ανέξοδα επετειακά ευχολόγια.

Εκ μέρους όλων των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών θέλω να διαβεβαιώσω ότι, τιμάμε τη γυναίκα, όχι μόνο στις επετείους αλλά όλες τις μέρες. Οι γυναίκες είναι τα καλά πνεύματα με όνειρα, καθημερινές αγωνίες, κρατάνε γερά τη ζωή στα χέρια τους, τη γεννάνε, την αναθρέφουν, την απελευθερώνουν. Θα είμαστε πάντοτε αρωγοί στους αγώνες των γυναικών και των γυναικείων οργανώσεων για ισότητα.

Τελειώνοντας, ιδιαίτερο χαιρετισμό αγάπης και τιμής απευθύνω προς τις μητέρες, τις συζύγους, τις αδελφές των αγνοουμένων, των πεσόντων και των τραυματιών της κυπριακής τραγωδίας, τις γυναίκες πρόσφυγες, στις γυναίκες που πεθαίνουν προσπαθώντας να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή, σε όλες εκείνες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση, τόσο τη δική τους, όσο και ολόκληρης της οικογένειάς τους.

 

 

*Ο κ. Γιώργος  Μανώλης είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών και υποψήφιος δήμαρχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ