ΠΟΕΣΥ: ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, τονίζει ότι η δυσχερής θέση και τα προβλήματα των γυναικών στον κόσμο και στην Ελλάδα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός συνεχούς αγώνα για Ισότητα και Δικαιοσύνη των φύλων καθημερινά και όχι μόνο μια επετειακή ημερομηνία.

Υπενθυμίζει ότι και στη χώρα μας πάμπολλες γυναίκες -ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες δημοσιογράφοι- αντιμετωπίζουν ανεργία και φτωχοποίηση βλέποντας παράλληλα τα δικαιώματά τους, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους να καταπατώνται στη δουλειά τους, στο περιβάλλον τους, στο ίδιο τους το σπίτι, σε ορισμένες περιπτώσεις με βιασμούς και δολοφονίες, όπως το τελευταίο διάστημα.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα μέλη της σε ένα κοινό αγώνα για την ολοκλήρωση των στόχων του ιστορικού γυναικείου κινήματος, που δεν είναι άλλος από την Ισότητα και την Δικαιοσύνη ανάμεσα στους πολίτες (στο σχολείο, στη δουλειά, στην οικογένεια) μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Και υπενθυμίζει στην Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα τη σαφή υποχρέωσή της να ρυθμίσει με νόμους τα πλαίσια μέσα στα οποία θα εφαρμοστούν οι αρχές αυτές της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ