ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Είμαστε γυναίκες. Και αυτός είναι λόγος να χαιρόμαστε, όχι να σωπαίνουμε, να κρυβόμαστε, να φοβόμαστε. Η λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία που ασκείται στις γυναίκες δεν έχει ηλικία, δεν αναγνωρίζει μορφωτικό επίπεδο ή οικονομική επιφάνεια. Είναι παντού, είναι ταμπού –και πρέπει να σπάσει», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Σε μία συμβολική κίνηση, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», μαζί με υποψήφιες του συνδυασμού, επισκέφθηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο λειτουργεί υπό τη διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Δύο Φύλων, όπου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του φορέα, τις υπηρεσίες και τη στήριξη που προσφέρει στις γυναίκες θύματα βίας, από τη νομική σύμβουλο του Κέντρου, Σοφία Λιάκου και τη διοικητική σύμβουλο υποδοχής, Αμαλία Παλλαντζά.

«Το πιο σημαντικό είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα φαινόμενα κακοποίησης των γυναικών, αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μιλήσουν, να απευθυνθούν σε σας και να καταλάβουν ότι με τη σιωπή τους ενισχύουν τη βία εναντίον τους –αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι εξαιρετικά σημαντική η λειτουργία δομών, όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο και πρέπει να συνεχιστεί και μετά τη λήξη της κοινοτικής χρηματοδότησης. Το έργο που έχει συντελεστεί, εκ μέρους σας, όλα αυτά τα χρόνια, είναι ιδιαίτερης σημασίας. Εσείς έχετε την εμπειρία και την εξειδίκευση, για να δώσετε, σε μας, τις απαιτούμενες κατευθύνσεις», είπε η κ.Καραλαριώτου.

Ο αριθμός των γυναικών που απευθύνονται στο Κέντρο για βοήθεια και συμβουλευτική είναι σημαντικός, ενώ η δικτύωση και η συνεργασία με τους φορείς της πόλης, για τις δράσεις του Κέντρου έχει φέρει αποτελέσματα, ωστόσο πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. «Οι δομές για την υποστήριξη των γυναικών είναι εδώ κι εμείς, ως νέα δημοτική αρχή, θα τις ενισχύσουμε με κάθε τρόπο», τόνισε η κ.Καραλαριώτου.

Την υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων συνόδευαν οι υποψήφιες Σοφία Ζαχαρή, Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη και Φωτεινή Καλογήρου-Τουρσουνίδου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ