ΤΗΣ… ΜΠΑΡΑΣ ΣΕ 43 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απανωτές συσκέψεις προκειμένου να διευθετηθούν τεχνικά θέματα που αφορούν στην  έναρξη των εργασιών για το έργο «Σύστημα Ελέγχου πρόσβασης στους πεζοδρόμους» χθες στο Δημαρχείο, ενώ το έργο αφορά στην τοποθέτηση μπαρών σε 43 σημεία της Λάρισας.

«Στην ουσία το έργο θέτει οριστικό τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση των πεζοδρόμων από οχήματα, ενώ παράλληλα προστατεύονται και οι ίδιοι οι πεζόδρομοι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών δαπανήθηκαν περίπου 300.000 ευρώ για επισκευές λόγω της κακής τους χρήσης», σημείωνε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Μαβίδης δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται πως οι μπάρες θα επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων φορτοεκφόρτωσης μέχρι τις 9.30 το πρωί, ενώ υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τη διέλευση των μόνιμων κατοίκων και φυσικά οχημάτων άμεσης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κλπ).

Σύμφωνα με την μελέτη το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης θα αφορά τους πεζόδρομους  του εμπορικού κέντρου και της περιοχής του Φρουρίου, ενώ μετά τις 9.30 το πρωί όποιος κινείται στους πεζόδρομους κυριολεκτικά θα «μπλοκάρεται» λόγω μπαρών.

Άντε να δούμε πόσο θα αλλάξουν και η νοοτροπίες ορισμένων…

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ