ΜΕ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με μπουλούκια και μεγάλο γλέντι με το κλαρίνο του Πετρολούκα Χαλκιά και τον ερμηνευτή του παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση συνοδεία επταμελούς κομπανίας γιορτάσθηκε και φέτος στη Λάρισα το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς.

Χιλιάδες Λαρισαίοι ξεχύθηκαν σε δρόμους και πλατείες, από νωρίς η ορχήστρα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας άνοιξε τις εκδηλώσεις προαναγγέλλοντας την άφιξη των καρναβαλιστών στο κέντρο της πόλης, ενώ τα περίφημα μπουλούκια, με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά,  ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα τραγούδια και τα πειράγματά τους.

Μια ατέλειωτη γιορτή δρόμοι και πεζόδρομοι του κέντρου, με τα μπουλούκια να κάνουν την καθιερωμένη στάση στην πλατεία Ταχυδρομείου παρουσιάζοντας χορούς και έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ.), για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου στήθηκε μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τους εξής συλλόγους: Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο, Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογο Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά, Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων και Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ