ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η θέση του συνδυασμού “Ενας Δήμος για Ολους” του Δ. Καρανίκα στο δήμο Ελασσόνας

Αγαπητοί Συμπολίτες
Ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση αλλάζει τον τρόπο εκλογής των κοινοτικών συμβουλίων.
Στις εκλογές του 2014, όπως θυμόμαστε, οι πρόεδροι και τα συμβούλια των χωριών, ορίζονταν από τους υποψηφίους δημάρχους και εκλέγονταν σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Είχαμε λοιπόν το απαράδεκτο φαινόμενο σε χωριά πάνω από 2.000 κατοίκους τον πρόεδρο και τα πενταμελή συμβούλια να τα εκλέγει ο Δήμαρχος. Ενώ δηλαδή οι κάτοικοι έβγαζαν πρώτο τον Α’ συνδυασμό, εξουσία γινόταν ο Β’ συνδυασμός επειδή ανήκε στο ψηφοδέλτιο του εκλεγμένου δημάρχου.

Αυτός ο παραλογισμός να βγάζει ο δήμαρχος τον πρόεδρο και το συμβούλιο και όχι οι κάτοικοι των χωριών, με τον νέο νόμο σταματάει. Κάθε κοινότητα θα έχει τους δικούς της συνδυασμούς που δεν θα έχουν καμία σχέση με το κεντρικό δημοτικό ψηφοδέλτιο. Ο πρόεδρος της κοινότητας θα εκλέγεται από το κοινοτικό συμβούλιο.

Το δε συμβούλιο θα εκλέγεται με την απλή αναλογική. Κάθε συνδυασμός θα εκλέγει τόσους συμβούλους όσοι αντιστοιχούν στους ψήφους που έχει πάρει. Οι κοινότητες αποκτούν  ξανά πόρους που θα τους διαχειρίζονται οι ίδιες με τα όργανα τους. Κάθε κοινότητα θα έχει δικό της προϋπολογισμό. Θα ξέρει δηλαδή από την προηγούμενη χρονιά τους πόρους που θα είναι στη διάθεσή της για την επόμενη χρονιά.

Ως υποψήφιος δήμαρχος και ως επικεφαλής του συνδυασμού <<ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ>> δηλώνουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, πως σεβόμαστε απόλυτα και έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στους κατοίκους των χωριών να επιλέξουν αυτοί τους κοινοτικούς άρχοντες της αρεσκείας τους.

Οποιαδήποτε υπόδειξη από υποψηφίους δημάρχους τη θεωρούμε ανοικτή παρέμβαση που συνιστά προσβολή και περιφρόνηση της νοημοσύνης των κατοίκων. Προτρέπουμε τους κατοίκους να εμπιστευθούν και να επιλέξουν τους καλύτερους, κατά την κρίση τους, πέραν από κομματικές ή οποιασδήποτε άλλες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις. Εμείς ως συνδυασμός δηλώνουμε πως θα συνεργαστούμε αρμονικά με όλους.

Παράλληλα ζητούμε από τους πολίτες όλου του δήμου να μας εμπιστευθούν και να στηρίξουν το δικό μας δημοτικό ψηφοδέλτιο. Θα υποστηρίξουμε με πάθος και ανιδιοτέλεια τα συμφέροντά τους και μόνο, καθότι είμαστε ένα πεντακάθαρο ψηφοδέλτιο απαλλαγμένο από οικονομικές, εργολαβικές η οποιασδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Η εντιμότητα και η ικανότητα των προσώπων που το απαρτίζουν το εγγυώνται.

<<ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ>>

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ