«ΠΕΛΑΣΓΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κ. Αγοραστός: Λαϊκός αγώνας για τους πολίτες όλων των ηλικιών 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο  «ΠΕΛΑΣΓΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με αγώνα δρόμου 6.750 μ. καθώς και αγώνες 3.500 μ. & 1.000 μ. (παιδικό) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2018.Ο αγώνας διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟ Λάρισας, τον ΣΥ.Β.Α.Σ Λάρισας και συνδιοργανωτές το ΥΠ.ΠΟ.Α – Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας,

την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. Πρόκειται για αγώνα δρόμου 6.750μ καθώς και αγώνες 3.500μ & 1000μ (παιδικό) με αφετηρία και τερματισμό την Εφορεία Αρχαιότητων Λάρισας – ΄Αλσος Μεζούρλου Λάρισας – Περιφερειακός Τρικάλων. Οι συμμετέχοντες δρομείς των 3.500μ θα τρέξουν την κυκλική διαδρομή μια φορά. Στη μεγάλη διαδρομή των 6.750μ οι συμμετέχοντες δρομείς τρέχουν την ίδια διαδρομή δύο (2) φορές. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή 17 Μαρτίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε τον «Πελάσγιο Δρόμο».  Πρόκειται για ένα λαϊκό αγώνα δρόμου για όλες τις ηλικίες. Είναι ένας αγώνας δρόμου που «γεννήθηκε» τα τελευταία χρόνια και αφήνει πίσω του μέλλον. Ο αγώνας αυτός δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία όλων με προεξέχοντα σ’ αυτή την προσπάθεια το σύλλογο του «Πελασγού», ενός συλλόγου με μεγάλες διακρίσεις και μεγάλη προσφορά στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και του νομού μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, τους εθελοντές –οι οποίοι είναι η ψυχή των διοργανώσεων-, τους βετεράνους αθλητές  εργαζόμαστε για να έχουμε καλούς αγώνες».

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Δήμο Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει και βοηθάει όλες αυτές τις διοργανώσεις που έχουν σχέση με το δρομικό κίνημα.  Πέρα από τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας , του ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟ, τα παλαιμάχων, το σημαντικό στοιχείο είναι η βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντικές οργανώσεις. Χωρίς αυτές τέτοιες διοργανώσεις δεν θα μπορούσαν να έρθουν εις πέρας. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν ένα πανέμορφο αγώνα που διοργανώνεται σε ένα ιδανικό περιβάλλον, μέσα στο Διαχρονικό Μουσείο. Ένας αγώνας δρόμου οποίος μπορεί μέσα σε βάθος χρόνου να γίνει και διοργανωθεί πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Θα πρέπει να έχουμε ως Περιφέρεια και ως Δήμος μαζί με τους συλλόγους μια τέτοια στόχευση».

Ηλίας Καφφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με τον ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, στο περιφραγμένο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου  διοργανώνει για δεύτερη φορά αυτό τον αγώνα δρόμου. Ένα αγώνα ο οποίος πιστεύουμε θα έχει απόλυτη επιτυχία. Στον αγώνα αυτό επιχειρείται ένα πάντρεμα του αθλητισμού με τον πολιτισμό, που είναι και οι κύριοι διέξοδοι της νεολαίας στα σημερινά της αδιέξοδα. Στους αγώνες αυτούς δεν έχει σημασία ο νικητής αλλά η συμμετοχή. Ένας τέτοιος αγώνας δίνει τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του εφ’ αγωνίζεθαι.».

Παράλληλα οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας και σημείωσαν ότι την ημέρα εκείνη το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας θα είναι ανοικτό για το κοινό. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη οι κ.κ. Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης, Θανάσης Παιδής, Περιφερειακός Σύμβουλος, Σταύρος Χατζηλάκος Προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Παναγιώτης Αγόρου ΣΥΒΑΣ Λάρισας, Σπύρος Ξυρομερήσιος, Μαίρη Τσακάκη και Ροδόπη Λαμπρονίκου Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παρ. Λάρισας, Κων/νος Δερβένης Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Χρήστος Χαλίτσιος  Τεχνικός υπεύθυνος αγώνα και Μαρία Πινακά στέλεχος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λάρισας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

10.30 6.750μ Ανδρών – Γυναικών

12.00 3.500μ Ανδρών – Γυναικών

13.00 1000μ Παιδικός Αγώνας Δρόμου

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Αγώνας 6.750μ: Ενενήντα (90’) λεπτά περίπου

Αγώνας 3.500μ: Σαράντα πέντε (45’) λεπτά περίπου

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας -΄Αλσος Μεζούρλου Λάρισας – Περιφερειακός Τρικάλων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ