ΠΑΝ. ΓΟΥΛΑΣ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ

«Η εκλογική αναμέτρηση είναι σύγκριση ικανοτήτων και όχι κομματικών  ιδιοτήτων. Είναι επιλογή πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και υστεροβουλίες και η Λάρισα έχει ανάγκη από μια Πρωτοβουλία Αξιών».

Με αυτά τα λόγια παρουσίασε σε πυκνό ακροατήριο, που γέμισε το βράδυ της Τετάρτης την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας , το Πλαίσιο Αρχών, την Ιδρυτική Διακήρυξη, το όνομα και το λογότυπο της δημοτικής παράταξής του ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτη Γούλα, ανακοινώνοντας πως η Πρωτοβουλία Αξιών (ΠΡ.ΑΞΙ.) θα διεκδικήσει το δήμος Λαρισαίων, σημειώνοντας λίγο παρακάτω πως «δεν θέλουμε να διχάσουμε την πόλη για να τη διοικήσουμε αλλά να την ενώσουμε για να την αλλάξουμε».

«Η Πρωτοβουλία Αξιών (ΠΡ.ΑΞΙ.) πιστεύει ότι οι  Δήμοι , πρέπει να βρεθούν κοντά στους πολίτες  με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και νέες προτεραιότητες εργασίας, όχι αυτές της δεκαετίας του ’90» ανέφερε ο κ. Γούλας, ενώ προλογίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο ο Β. Ραούλης αναφέρθηκε σε μια υποψηφιότητα «που αποδεικνύει πως η πολιτική μπορεί να είναι συνώνυμο της ανιδιοτελούς προσφοράς».

«Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γούλα είναι τιμή για τη Λάρισα και αποτελεί κέρδος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», συνέχισε ο κ. Ραούλης, περιγράφοντας «έναν οραματιστή αλλά απόλυτα προσγειωμένο υποψήφιο, γιατί γνωρίζει  την πόλη και τις δυνατότητες της αλλά και τις αδυναμίες και τα «βαρίδια» που την τραβάνε πίσω. Πολιτικοποιημένο και προοδευτικό αλλά ανεξάρτητο γιατί δεν αποτελεί προϊόν κανενός κομματικού σωλήνα. Άρα ανεξάρτητο και χωρίς δεσμεύσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία αλλά και τα μικρά και μεγάλα τοπικά συμφέροντα. Πετυχημένο αλλά όχι ευνοημένο. Που αναζητά με πάθος τη συνεργασία αλλά μισεί τη συναλλαγή και αρνείται να γίνει διαχειρίσιμος. Ρομαντικό αλλά όχι αιθεροβάμονα, γιατί ανάμεσα στο αναγκαίο και το εφικτό μπορεί να επιλέξει το πραγματοποιήσιμο που τα φέρνει πιο κοντά. Άρα ρεαλιστή και όχι εραστή του ανέφικτου που χαϊδεύει τα αυτιά… Και τελικά ειλικρινή, ίσως γιατί δεν έγινε Πρύτανης της πολιτικής αλλά του ΤΕΙ…».

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Γούλας παίρνοντας το λόγο υπογράμμισε πως ο Δήμος Λάρισας βρίσκεται μπροστά σε μία κομβική στιγμή, την ώρα που η ίδια η Τ.Α καλείται να αναδείξει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Συνοχής και της Ανάπτυξης.

«Ή στηριζόμαστε στην αξία της πόλης και  τη  φέρνουμε επιτέλους στον 21ο αιώνα ή ακολουθούμε την πεπατημένη και συντηρούμε ένα τέλμα, μία κατάσταση συνεννοήσεων των κομματικών επιτελείων με μοναδικό ενδιαφέρον  τη νομή και διανομή της τοπικής εξουσίας – μια κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση η οποία δεν έχει τίποτα να προσφέρει πια. Η ΠΡ.ΑΞΙ. πιστεύει ότι οι  Δήμοι , πρέπει να βρεθούν κοντά στους πολίτες  με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και νέες προτεραιότητες εργασίας όχι αυτές της δεκαετίας του ’90. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να αναδείξει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης , της  Κοινωνικής Συνοχής και της Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Γούλας.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του «Κλεισθένη» ο κ. Γούλας τόνισε πως «Ο «Κλεισθένης» υπονομεύει τη λειτουργία των δημοτικών αρχών, θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητά τους και προωθεί το μοντέλο ενός δημάρχου που ναι μεν είναι εκλεγμένος από την  κοινωνική πλειοψηφία αλλά καταλήγει όμηρος των μειοψηφιών», προσθέτοντας πως για την παράταξη «η προγραμματική συνεργασία, η συνέργεια και η συμφωνία μέσα από το διάλογο και την συμμετοχή των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή».

«Πιστεύουμε βαθιά στη συμμετοχική αυτοδιοίκηση. Ο θεσμός πρέπει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστές τους πολίτες, στη γειτονιά, στα τοπικά συμβούλια, στις Κοινότητες, στο Δήμο, ενώ διαβούλευση, λογοδοσία και έλεγχος πρέπει να αποτελούν στοιχεία της καθημερινής λειτουργίας μιας δημοτικής αρχής, που πιστεύει στη δύναμη της ενεργοποίησης της συμμετοχής του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΞΙΩΝ

Και το όραμα μας είναι, ένας Σύγχρονος Δήμος, μία Πρότυπη πόλη για τους ανθρώπους της, μία πόλη των νέων.

Πρότυπο Διεκδίκησης, χωρίς εξαρτήσεις από πολιτικές ηγεσίες, αυτοδιοικητικούς, «Κυβερνητικούς Εκπροσώπους», παλαιοκομματικές δεσμεύσεις και παρωχημένες λογικές αλληλοεξυπηρέτησης. Η πόλη δεν χρειάζεται τον φιλικά διακείμενο στην Κυβέρνηση Δήμαρχο αλλά τον αποκλειστικά εργαζόμενο για τους Λαρισαίους Δήμαρχο.

Πρότυπο Διαφάνειας σε όλες του τις λειτουργίες.

Πρότυπο Αλληλεγγύης με σύγχρονες δομές που θα απαντούν πρώτιστα στις άμεσες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Πρότυπο Συνεργασίας με συγκεκριμένες και εγκεκριμένες διαδικασίες διαλόγου.

Πρότυπο Αξιοκρατίας για όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Πρότυπο Δημοκρατικής Λειτουργίας, ελέγχου των πεπραγμένων και λογοδοσίας.

Πρότυπο Αποτελεσματικότητας, ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού και του προγραμματισμού που θα ξεκινά από τη γειτονιά και το τοπικό συμβούλιο και θα αξιοποιεί όλες τις επιστημονικές, πολιτιστικές και τεχνικές  δυνάμεις της πόλης.

Πρότυπο Πολιτιστικής παραγωγής και δημιουργίας, με αξιοποίηση των αστείρευτων πολιτιστικών δυνάμεων και των ανθρώπων που δημιουργούν, προσφέρουν και διαπαιδαγωγούν τις νεότερες γενιές.

Πρότυπο Εξυπηρέτησης με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες πρακτικές ευρωπαϊκών πόλεων.

«Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε μία πόλη που  θα αναδεικνύει τις πραγματικές της δυνατότητες και θα αναπτύσσεται σχεδιασμένα με προοπτική τη Λάρισα της επόμενης εικοσαετίας, σε όλους τους τομείς», κατέληξε ο κ. Γούλας, ο οποίος αναφερόμενος στις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις σημείωσε τις εξής :

             Οικονομική ανάπτυξη

             Σύγχρονο  διοικητικό μοντέλο

             Καθαριότητα παντού, σε κάθε γειτονιά

             Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

             Κοινωνική πολιτική

             Έξυπνη πόλη – νέες τεχνολογίες

             Αστικές αναπλάσεις – δημόσιος χώρος

             Περιβαλλοντική ισορροπία – αειφορία

             Αγροτική πολιτική

             Σχολική στέγη

             Στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά την Ενοποίηση με το ΤΕΙ, με κοινές δράσεις που θα αφορούν την Λάρισα και το Πανεπιστήμιο.

«Για μας, η εκλογική αναμέτρηση είναι σύγκριση ικανοτήτων και όχι κομματικών  ιδιοτήτων. Είναι επιλογή πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και υστεροβουλίες. Είναι μάχη για μια καλύτερη ζωή. Για ένα καλύτερο μέλλον όλων μας, για ένα Δήμο που να αξίζει στα παιδιά μας. Κάνουμε Πράξη τις αξίες μας!», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Π. Γούλας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ