ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ

Επίθεση του συλλόγου υπαλλήλων δήμων του νομού τη στιγμή που ο δήμος καταθέτει έφεση

Με αφορμή προβλήματα που αφορούν σε οφειλές προς εργαζόμενους και κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του δήμου Λαρισαίων ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση σημειώνοντας τα εξής:

«Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Λαρισαίων εδώ και μήνες, για ζητήματα άμεσης παροχής σε εργαζομένους, συνεχίζεται ο εμπαιγμός με διάφορες δικαιολογίες έτσι ώστε να πάμε με εκκρεμότητες μέχρι τις δημοτικές εκλογές για ευνόητους λόγους.
Είναι απορίας άξιο να έχει ο δήμος 27 εκ. ευρώ – όπως διατυμπανίζει ο δήμαρχος – και να μην εφαρμόζει την ΣΣΕ 2017-2018, να μην πληρώνει την δικαστική απόφαση για τον 13ο και 14ο μισθό, να είναι απλήρωτοι για 3 και πλέον μήνες οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς και οι συνάδελφοι στη Δημοτική Αστυνομία έχουν να πάρουν στολές από το 2015 ( κανονικά είναι κάθε δύο χρόνια ), τα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Για τους εργαζόμενους που τα τελευταία 9 χρόνια έχουν υποστεί τις συνέπειες την κυρίαρχης και εφαρμοσμένης αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής, για την οποία είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί, δεν έχει ευρώ. Είναι η λογική του φτηνού εργαζομένου χωρίς δικαιώματα. Είναι το κλειδί για την πολυπόθητη «μεταμνημονιακή» ανάπτυξη που μας υπόσχονται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών αφού συνεχίζεται και θα συνεχιστεί το τσάκισμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι τις δικές τους δυνάμεις. Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες». Χρειαζόμαστε σωματείο μαζικό, ταξικό κίνημα, με οργάνωση και αγώνα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης».

ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η συνέχεια του θέματος δόθηκε στη μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, παρουσία των εργαζομένων που έδωσαν το παρών στην αίθουσα, πρότεινε να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, με το αιτιολογικό της αναμονής της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε 1 μήνα περίπου) και εάν η απόφαση είναι θετική για τους εργαζόμενους να την αποσύρει.

Η πρόταση προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από την αντιπολίτευση που άσκησε δριμεία κριτική μιλώντας για «κομματικές σημαίες», ωστόσο πέρασε κατά πλειοψηφία (24 υπέρ-8 κατά), αφού κατά της άσκησης έφεσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της παράταξης του Έκτορα Νασιώκα που απείχε, όπως και οι δημ. σύμβουλοι της πλειοψηφίας Α. Βαγενά και Δ. Αράπκουλε.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ