ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ “GRAPHICA EXPO” ΚΑΙ “ΤΟ ΕΠΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ»

Δυναμική η παρουσία του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών  του 4ου ΕΠΑΛ στην Graphica  EXPO 2019, στο MEC Παιανίας, και στην έκθεση «Το ΕΠΑΛ Δημιουργεί 2019», στην αίθουσα του Μετρό Συντάγματος. Έτσι, οι μαθητές ήρθαν κοντά με τον επαγγελματικό κοινωνικό χώρο.

Η Graphica  είναι η ετήσια έκθεση Γραφικών Τεχνών  που γίνεται στην Αθήνα. Οι πιο ισχυρές εταιρίες, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ήταν εκεί. Οι καθηγητές του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών έδωσαν το δικό τους παρόν με εκθεσιακό περίπτερο που φιλοξενούσε εργασίας των μαθητών.  Σημαντικό λιθαράκι σύνδεσης της τεχνικής εκπαίδευσης με την παραγωγή.

Μια εβδομάδα αργότερα, στο Μετρό του Συντάγματος συμμετείχε μαζί με όλους τους τομείς της τεχνικής εκπαίδευσης στην έκθεση «το ΕΠΑΛ δημιουργεί».

Οι μαθητές  προσπέρασαν την σχολική αφάνεια με συνεργασία, ομαδικότητα και καθοδήγηση των καθηγητών τους. Με πολύ μεράκι και διάθεση ολοκλήρωσαν λεύκωμα με εργασίες χαρακτικών. Οι ασκήσεις είχαν ροή μέσα στην ύλη των μαθημάτων και κάλυψαν όλη την παραγωγική διαδικασία αποπεράτωσης ενός χειροποίητου βιβλιοδετημένου λευκώματος. Δημιούργησαν με ψηφιακά μέσα ή με το χέρι δικά τους έργα ή τροποποίησαν φωτογραφίες άλλων. Χάραξαν την τελική μορφή τους σε λινόλεουμ, τα τύπωσαν στα εργαστήρια του σχολείου τους και τα βιβλιοδέτησαν με χειροποίητη τεχνική. Επίσης παρουσιάστηκαν ασκήσεις ανάγλυφων σε γύψο και κερί μοντελισμού.

Επίσης ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών κατάθεσε την πρόταση «4ο ΕΠΑΛ σε πολιτιστικές δράσεις» η οποία επιλέχθηκε για υλοποίηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών  του 4ου ΕΠΑΛ υφίστανται οι εξής ειδικότητες:

Γραφικών τεχνών, Αργυροχρυσοχοΐας, Διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας στεγάζεται στη συμβολή  των οδών Κάρλας και Σικελιανού και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι  2410571275

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ