ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Για Π.Δ. που έχασε το δρόμο του κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Λάρισας στην παρακάτω ανακοίνωσή της

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται εδώ και τέσσερις μήνες, περίπου το θέμα του τρόπου εξέτασης και βαθμολόγησης /αξιολόγησης των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου.

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας με θέμα: Ενημέρωση για την αξιολόγηση των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου , διαβάζουμε «Για τη φοίτηση των μαθητών/-τριών στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2018-2019 ισχύει η με αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-01-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́ 120), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σας ενημερώνουμε ότι για την αξιολόγηση των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019 θα εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα».

Το Π.Δ μάλλον έχασε τον δρόμο του

Από τις  11 Οκτωβρίου 2018 στο παραπάνω ενημερωτικό  έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, με αρ. πρωτ. 169626/Δ2 προβλεπόταν η αλλαγή του τρόπου εξέτασης  και ο τρόπος βαθμολόγησης, καθώς προγραμματιζόταν επαναληπτικό  διαγώνισμα όχι μόνο στο πρώτο τετράμηνο, αλλά και στο δεύτερο.

Ωστόσο, μάλλον ισχύει το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Παρήλθαν  τέσσερις  μήνες και δεν υπάρχει ακόμη σαφής γραμμή και οδηγία για το  αν θα εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή ή αν θα ακολουθηθεί η πρότερη διαδικασία  που προβλέπει μόνο ένα επαναληπτικό διαγώνισμα στο πρώτο τετράμηνο  και  εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς, για όλα τα αντικείμενα, τουλάχιστον για τις δυο  πρώτες τάξεις του λυκείου.

Ουσιαστικά, ακολουθείται διαφορετική  γραμμή σε κάθε σχολική μονάδα με αποτέλεσμα να προκαλείται  σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές και στις  οικογένειες τους. Σε κάποια  Λύκεια έχουν ήδη προγραμματισθεί να υλοποιηθούν  επαναληπτικές δοκιμασίες (διαγωνίσματα) με το σκεπτικό  ότι αν ψηφισθεί ο νέος νόμος δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος,  χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι νομότυπο. Σε αλλά Λύκεια  δεν προγραμματίζονται διαγωνίσματα από τη στιγμή που υφίσταται  σχετικός νόμος.  Το αποτέλεσμα μόνο σύγχυση και ανασφάλεια δημιουργεί  δίνοντας την αίσθηση μια προχειρότητας και έλλειψης προγραμματισμού και παλινδρομήσεων.

Ζητάμε από το υπουργείο πιο υπεύθυνη στάση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά  χιλιάδες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com