ΠΡΟΚΡΙΣΗ-ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ ΦΑΛΑΝΗΣ ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

Πέρασε και ο Φαλανιακός

Παιχνίδι για γερά νεύρα για τους «8» του κυπέλλου της ΕΠΣΛ, με το Σμόλικα Φαλάνης να πανηγυρίζει τελικά τη νίκη και την πρόκριση απέναντι στην Αστραπή Ν. Πολιτείας μετά από ματς θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση με σκορ 2-3 (2-2 κ.α.).

Οι «πράσινοι» του Βασίλη Μπακογιάννη προηγήθηκαν μόλις στο 9’ με το Ντούρα, ωστόσο τα πανηγύρια «σκίασε» λίγο αργότερα ο σοβαρός τραυματισμός του Μακρή που αντικαταστάθηκε στο 15’, ενώ η Αστραπή αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αφού στο 30’ η κεφαλιά του Γερακίνη κατέληξε στα δίχτυα του Γραβάνη για το 1-1.

Στο 36’ ο κίπερ της Αστραπής ανέτρεψε τον Τσιρογιάννη εντός περιοχής, με τον Κακαζούκη να αστοχεί από τα 11 βήματα στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στην επανάληψη η Αστραπή έκανε την ανατροπή, όταν στο 49’ ο Σταθάκος με όμορφο σουτ σημείωσε το 2-1 δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Σμόλικας μπρος στον κίνδυνο του αποκλεισμού αύξησε την πίεση και στο 65’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Κατσιάνος αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα μετά από φάουλ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κακαζούκης, που ανέλαβε την εκτέλεση, ισοφάρισε σε 2-2!

Το παιχνίδι ξανάρχισε για τις δύο ομάδες, με τον Κακαζούκη να χάνει ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 83’ και τον τερματοφύλακα της Αστραπής Κατσίκα να λέει «όχι» αποκρούοντας σωτήρια και το παιχνίδι με το σκορ στο 2-2 οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου στο ο Κακαζούκης έλυσε το «γόρδιο δεσμό», όταν στο 98’ πλάσαρε εύστοχα για το 2-3 λυτρώνοντας την ομάδα του, ενώ στο 103’ ο Πετράκης έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Αστραπής.

Ο 2-3 έμεινε μέχρι τέλους, με το Σμόλικα να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» και την Αστραπή να μένει με τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε αγωνιζόμενη με ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Κ. Τσότσος): Κατσίκας, Σκόμπας, Χλωρός, Κατσιάνος, Ζήσης, Καφφές, Καλτσάς, Φακίτσας (102’ Θεοχάρης), Σταθάκος (78’ Σιώκας), Γερακίνης, Πράπας (100’ Αντωνόπουλος).

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Γραβάνης, Τσιρογιάννης, Σέτζας, Σκούπρας, Καρέτζος, Γκατζιούρας, Μακρής (16’ λ.τ. Μαχούχας), Ζαμπέτας (46’ Πετράκης), Ντούρας, Μπέτσης, Κακαζούκης.

ΑΝΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ

Άνετη πρόκριση απέναντι στον ΑΣ Βορειοηπειρωτών πανηγύρισε ο Φαλανιακός που επικράτησε με 0-3 «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα ο Β. Λυγούρας σημείωσε το 0-1 για την ομάδα του, ενώ στο 13’ ο Χρ. Λυγούρας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς αποτέλεσμα και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 44’ όταν ο Δημητρέλης με δυνατό σουτ έγραψε το 0-3.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με το Φαλανιακό να πανηγυρίζει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Α.Σ. ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ (Κ. Βασίλης): Κουσιάς, Μαρούδης, Πότση, Λέτσιος, Κάτσης (58’ Μάρης), Παύλου, Κάτσας (79’ Σκέμπι), Τζόγκας, Νικούλης, Μούρι (67’ Τριαντακωνσταντής), Λίτσα (63’ Λάτα).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς-Μ. Μαλαμάς): Μπιμπλιτζής (80’ Παπαγούλας), Μάνικος, Βαρσάμης, Σούλι, Μαχαίρας, Λυγούρας Β., Πανταζής Γ., Ιωαννίδης (46’ Ντανίκας), Λυγούρας Χ. (46’ Καρακίτσιος), Τσιάκος, Δημητρέλης (58’ Ακριβόπουλος).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ