ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Καταγγελίες της συντονιστικής των μπλόκων και βολές κατά του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τις ζημιές από τις πλημμύρες

Ευθείες βολές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπέλυσαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου μέλη της Συντονιστικής των Μπλόκων, με τους αγρότες να αναφέρονται στο καθεστώς διακίνησης και πώλησης βαμβακιού, αποκαλύπτοντας μάλιστα την ύπαρξη νόμου που υφίσταται από το 2016 αλλά δεν έχει εφαρμοσθεί 3 ολόκληρα χρόνια μετά!

«Από τον Οκτώβριο του 2016 υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσιευμένη στο ΦΕΚ, η οποία ρυθμίζει με λεπτομέρειες τη διακίνηση και την τιμολόγηση του βαμβακιού, ωστόσο η απόφαση αυτή θάφτηκε στα συρτάρια» κατήγγειλε ο Αλ. Λαχανάς, μέλος της συντονιστικής των Μπλόκων, ζητώντας μάλιστα από τους υπεύθυνους «να επιστρέψουν τα κλεμμένα».

Εξάλλου τα πυρά των αγροτών στράφηκαν και εναντίον του ΕΛΓΑ, αφού σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Φαρσαλινός αγρότης Γ. Νικολόπουλος η διοίκηση του ΕΛΓΑ δεν περιλαμβάνει στον κανονισμός ασφάλισης ως ζημιογόνο αίτιο την πλημμύρα, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται καλλιεργητές ντομάτας στα Φάρσαλα, που έχουν υποστεί ζημιές από το καλοκαίρι.

Τέλος αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική των Μπλόκων την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Κιλελέρ για την επέτειο της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας, τονίζοντας πως «το Κιλελέρ αποτελεί αγωνιστικό φάρο του αγροτικού κόσμου που παλεύει να παραμείνει στα χωριά και να κρατήσει τη γη του».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ