5η ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 2ου Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Το Σάββατο 16 Μαρτίου οι RoboSprinklers, η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα, κατέκτησε την 5η θέση  στην παρθενική  της συμμετοχή στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 της WRO για μαθητές Δημοτικού στην κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο».

Θέμα του διαγωνισμού ήταν πώς η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά. Μέσα σε  μια γιορταστική ατμόσφαιρα  79 ομάδες από όλα τα μέρη της Ελλάδα αγωνίστηκαν  φέρνοντας φρέσκες ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στα νησιά.

Όπως ανέφερε ο  διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Μπλάνας οι μαθητές με την καθοδήγηση της προπονήτριας  Ξανθής Κόκκινου  και την στήριξη  των γονιών τους  ξεπέρασαν τους εαυτούς τους,  δίνοντας μας τη χαρά  να πανηγυρισουμε όλοι  μαζί την 5η θέση.  Τα θερμά  μου συγχαρητήρια στην Κωνσταντίνα,  την Βάσια, την Γωγω,  την Αφροδίτη,  την Δήμητρα,  την Κωνσταντίνα, τον Αγγελο,  τον Μπάμπη, την Βάλια,  την Όλγα,  την Χαρά,  την Μαρία,  την Εύα  και φυσικά στην κυρία Ξανθή αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που στήριξαν  την όλη  προσπάθεια.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε τα εφόδια στους μαθητές και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους σε ότι κάνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ