ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Κόκουρα στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση της Νέας Δημοτικής Κίνησης

Τη βεβαιότητα ότι η σημερινή συγκέντρωση του συνδυασμού που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του “Μαξίμ” στον Τύρναβο στέλνει μήνυμα νίκης και “αντανακλά  την ελπίδα και  την προοπτική συνάμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας , για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας”, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου και επικεφαλής της Νέας Δημοτικής Κίνησης Γιάννης Κόκουρας.

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά του ο κ. Κόκουρας σημείωσε:

“Ζούμε σε μια εποχή που οι πολίτες αποκαρδιωμένοι αποστασιοποιούνται από  τα πολιτικά δρώμενα. Σε αυτή την εποχή ένα χρόνο πριν μια ομάδα νέων ανθρώπων ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια. Με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον Δήμο Τυρνάβου. Όλοι μας άνθρωποι με αρχές, με αξίες, με ήθος, με νέες ιδέες- και το βασικότερο- με θέληση να χτίσουμε ένα καλύτερο  αύριο για τον δήμο μας. Σήμερα ένα χρόνο μετά αυτή η ομάδα μεγάλωσε, απέκτησε μαζικότητα, ένωσε σκέψεις, προτάσεις και σχέδια σε ένα κοινό όραμα δημιουργίας  κι ανάπτυξης για τον Τύρναβο . Έτσι δημιουργήθηκε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”.

Σύμφωνα πάντα με τον υποψήφιο δήμαρχο στις προτεραιότητες του συνδυασμού είναι να ξαναβρουν οι δημότες, το κίνητρο  για εκούσια και αβίαστη  συμμετοχή του αυτοδιοικητικά δρώμενα, να ενισχύσει τη διάθεση του για συνεργασία με τους συμπολίτες του και να  προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι σε μια νέα πορεία ελπίδας.

“Σήμερα ανοίγει ένα νέο Κεφάλαιο για τον δήμο μας. Θέλουμε τον δημότη πρωταγωνιστή στον σχεδιασμό μιας νέας πολιτικής. Της πολιτικής που θα διαχειριστεί  με διαφάνεια, αξιοκρατία , όραμα , έμπνευση, δικαιοσύνη  κι ισότητα τα κοινά πράγματα με μοναδικό σκοπό το συμφέρον του τόπου , το κοινό καλό.

Φίλες και φίλοι ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο της συνείδησης μου να φανώ χρήσιμος στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στον τόπο που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και δημιούργησα οικογένεια, αποφάσισα να διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο έχοντας στο πλευρό μου μια δυναμική ομάδα νέων ανθρώπων  με τους οποίους έχω έναν συνδετικό κρίκο…. την αγάπη για την πόλη μου και την διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο”, υπογράμμισε ο κ. Κόκουρας υποστηρίζοντας ότι η “ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ” διέπεται από τις αρχές της ανανέωσης, της ενότητας, της συνεργασίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της προσφοράς στον τόπο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος θέλοντας να δώσει τις πρώτες πινελιές του προγράμματος της παράταξής του τόνισε ότι θα στηρίζεται στους παρακάτω 7 άξονες:

ΑΞΟΝΑΣ 1ος

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με την  αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως είναι η καθαριότητα, ο σωστός ηλεκτροφωτισμός, οι παιδικές χαρές, τα μικροπροβλήματα στην οδοποιία και άλλα.

ΑΞΟΝΑΣ 2ος

Πρωτογενής τομέας. Βασικός πυλώνας για εμάς είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια. Το αυξημένο κόστος παραγωγής, η  υψηλή φορολογία, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και οι μειωμένες τιμές διάθεσης των προϊόντων δημιουργούν καταστάσεις δύσκολες ακόμα και για την  επιβίωση του κλάδου.  Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους  και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που προχωράει με γοργούς ρυθμούς θα τους βοηθήσουμε  αποτελεσματικά . Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και τις μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας στηρίζουμε την τοπική αγορά. Είναι προσωπική επιλογή και συμβόλαιο τιμής από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Δεν θα ξεχάσω ως φοιτητής στην σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη όλα τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και τα καλοκαίρια πήγαινα και βοηθούσα στο κοπάδι τον πατέρα μου. Ξέρω από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα εδώ και επτά χρόνια να βοηθήσω τον κλάδο ως άμισθος Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών  Συλλόγων Θεσσαλίας. Και από το βήμα αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Πρόεδρο  Νίκο Παλάσκα, τον σημερινό πρόεδρο Γιάννη Γκουρομπίνο και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τους αγώνες που δώσαμε και κερδίσαμε μαζί.

ΑΞΟΝΑΣ 3ος

Κοινωνική Πολιτική. Ανάληψη δράσεων για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με την υποστήριξη και διεύρυνση δομών και προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας. Τραγική διαπίστωση αποτελεί ότι στον δήμο μας υπάρχουν συνδημότες οι οποίοι πραγματικά βιώνουν δύσκολες στιγμές εξαιτίας των ιδιαίτερα  δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Σε αυτούς ο δήμος πρέπει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να σταθεί δίπλα τους εξασφαλίζοντας τους αξιοπρεπή διαβίωση. Χαίρομαι γιατί παράλληλα με τις δομές του δήμου, συνειδητοποιημένοι και με διάθεση για προσφορά πολίτες επιτελούν κοινωνικό έργο, όπως ο Σύλλογος Ελπίδα στον Τύρναβο και ο Σύλλογος Αρωγή στον Αμπελώνα.

ΑΞΟΝΑΣ 4ος

Πολιτισμός. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αντιμετωπίζει μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη. Έχει χρέος να σχεδιάζει και να προγραμματίζει μια πολιτιστική πολιτική, μοχλό  κοινωνικής  και οικονομικής  ανάπτυξης.  Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάδειξη και σωστή αξιοποίηση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου των διάφορων  εκδηλώσεων (όπως το καρναβάλι, η αναβίωση των εθίμων της Καθαρής Δευτέρας, η γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα)  και γιατί όχι η δημιουργία νέων.

ΑΞΟΝΑΣ 5ος

Αθλητισμός. Ο αθλητισμός  για εμάς  θεωρείται κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του κάθε δημότη,  γι αυτό και  αποτελεί έναν  ακόμη βασικό άξονα  της κοινωνικής μας  πολιτικής. Πέρα από μια σειρά  από πολύ σημαντικά οφέλη  που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους, σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ισορροπία, μπορεί να συμβάλλει τα  μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας  ζωής.  Ως πρώην αθλητής του βόλλευ από μικρή ηλικία επιδίωξή μου είναι η διασφάλιση της υγείας των νέων παιδιών. Θέλουμε να προτρέψουμε την νεολαία, έχοντας σωστές αθλητικές υποδομές να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να τους περιορίσουμε από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου που τα οδηγεί στην περιθωριοποίηση και την απομόνωση.

ΑΞΟΝΑΣ 6ος

Παιδεία. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά μας και στην  στήριξη της παιδείας. Κάθε προγραμματισμός μας που αφορά στον  ευαίσθητο αυτό τομέα γίνεται στη βάση της αδιαπραγμάτευτης βούλησης μας  να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της νέας γενιάς, που σήμερα δυστυχώς βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα. Γι αυτό για εμάς αποτελεί δέσμευση προς την εκπαιδευτική κοινότητα  η  διαρκής  βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην ασφάλεια των μαθητών , σε εργασίες  συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων, στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων κ.α

ΑΞΟΝΑΣ 7ος

Περιβάλλον. Στον προγραμματισμό μας προβλέπονται περισσότερες δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Με γνώμονα πάντα τον απόλυτο σεβασμό και την προστασία του Φυσικού μας περιβάλλοντος. Ευελπιστούμε βέβαια στην ευσυνειδησία των συμπολιτών μας οι οποίοι αποτελούν και το μεγάλο κεφάλαιο του δήμου μας, έτσι ώστε δήμος και δημότες να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος.  Με σχέδια για αύξηση της ανακύκλωσης, για την καθαριότητα και την ενθάρρυνση της χρήσης εναλλακτικών καθαρών μορφών ενέργειας. Για ένα πιο υγιές περιβάλλον, πηγή ζωής για όλους.

Σύμφωνα πάντα τον υποψήφιο δήμαρχο Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ,

ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΠΤΑ ΑΞΟΝΕΣ

Ο κ. Κόκουρας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και τα μέλη του συνδυασμού “δεν θα υποσχεθούν 10 πράγματα που ίσως να γίνουν αλλά 5 που είναι εφικτό να γίνουν. Και θα είμαι ικανοποιημένος όταν στο τέλος της θητείας μας γίνουν περισσότερα Γιατί να θυμάστε οι πολιτικοί κρίνονται από το τι λένε ενώ οι αυτοδιοικητικοί από το τι κάνουν”.

Κλείνοντας σχολίασε το νέο πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση που διαμορφώνει ο “Κλεισθένης” λέγοντας:

“Θεωρώ ανεπίτρεπτο μόλις 2 μήνες πριν της έκφραση της βούλησης των δημοτών να μην έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το νομικό πλαίσιο που θα ισχύσει στις εκλογές. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο «Κλεισθένης»- στον οποίο αντιτίθεται η πλειοψηφία των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών,  μόνον προβλήματα δημιουργεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος ότι με τη δική σας ψήφο θα δώσουμε μια ηχηρή απάντηση την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών σε όλους εκείνους που τον σχεδίασαν και τον επέβαλαν.

Στις 26 Μαΐου θα δώσουμε την τελική μάχη. Μέχρι τότε έχουμε έναν σκληρό αγώνα με δύσκολους αντιπάλους. Αυτός ο αγώνας δεν θα κερδηθεί με λαικ, αλλά με άμεση επικοινωνία, πόρτα πόρτα, με όλους τους συνδημότες μας. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλω όλους εσάς δίπλα μου. Σας κοιτάω στα μάτια έναν – έναν και σας βεβαιώνω ότι εγώ και οι άξιοι μαχητές που έχω στο πλευρό μου με την βοήθεια όλων σας θα είμαστε νικητές”.

Στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι 3 βουλευτές της ΝΔ στο νομό Μ. Χαρακόπουλος, Χ. Κέλλας, Γ. Κατσιαντώνης, η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Τ. Ψύρρα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρ. Καπετάνος και το μέλος του συνδυασμού και διευθύντρια του ΓΕΛ Τυρνάβου Κ. Πατσή που προλόγισε τον υποψήφιο δήμαρχο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ