ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

Στη Λάρισα βρίσκεται, με αφορμή το 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που ολοκληρώνεται αύριο, ο πρέσβης της Κροατίας Aleksandar Sunko. Στο πλαίσιο των επαφών του στην πόλη μας επισκέφθηκε το δημαρχείο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχο και τους αντιδημάρχους Γιώργο Σούλτη και Πάνο Σάπκα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Sunko  δήλωσε, σε άπταιστα ελληνικά, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται για πρώτη φορά στη Λάρισα τονίζοντας συγχρόνως την πεποίθησή του πως «ο πολιτισμός φέρνει πιο κοντά τους λαούς». Επίσης εξεδήλωσε το ενδιαφέρον για την διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε διάφορους τομείς και κυρίως αυτούς που σχετίζονται με την αξιοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε. από την Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Λάρισας αναφέρθηκαν στην ιστορία της πόλης, στις δυνατότητες συνεργασιών αλλά και στο πρόγραμμα «Το καταφύγιο του Οδυσσέα» που υλοποιείται και δίνει τη δυνατότητα σε ποιητές και λογοτέχνες να ανταλλάσσουν επισκέψεις και να παραμένουν στις χώρες που μετέχουν κάτι που ήδη έχει γίνει στη Λάρισα αλλά και στην Κροατία. Ο κ. Τάχος δώρισε στον πρέσβη της Κροατίας αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων της Λάρισας και ένα βιβλίο φωτογραφιών του Τ. Τλούπα. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο εκδότης του περιοδικού «Θράκα» Θ. Γώγος και η Ευ. Γκουντρουμπή από το γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων του δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ