(Χ)ΡΥΣΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Συγχαρητήρια αλλά και αιχμές από τον Αλ. Κούγια

Με έναν πολύτιμο βαθμό στις αποσκευές της επιστρέφει η ΑΕΛ από τους «Ζωσιμάδες», όπου στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL αναδείχθηκε ισόπαλη με τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-0, παίζοντας μάλιστα από το 74’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Νούνιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο 11’, όταν ο Πάντελιτς έπιασε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον, ενώ η ΑΕΛ έδωσε χώρο στον ΠΑΣ έχοντας στο νου της τις αντεπιθέσεις, διαμαρτυρήθηκε δε για μαρκάρισμα στο Νούνιτς «στον αέρα»  εντός περιοχής (22’) ζητώντας πέναλτι που δεν δόθηκε.

Με την έναρξη της επανάληψης η εικόνα των «βυσσινί» άλλαξε προς το καλύτερο με την είσοδο του Σικάφκα και στο 48’ ο Γιακιμόβσκι βγήκε από αριστερά και έκανε το σουτ,  με το Μιχαήλ να πέφτει στην κλειστή του γωνία εξουδετερώνοντας τον κίνδυνο.

Στο 74’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, με την ΑΕΛ να καλείται να διαχειριστεί την αποβολή του Νούνιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα (αυστηρή η απόφαση του Ζαχαριάδη) και στο 77’ ο ΠΑΣ απείλησε με τον Παμλίδη, ο οποίος έπιασε τη σκαστή κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον, ενώ στο 83’ νέα κεφαλιά του Παμλίδη πέρασε μόλις άουτ και 1’ λεπτό αργότερα ακόμη μία κεφαλιά του ίδιου μπλόκαρε ο κίπερ της ΑΕΛ!

Ψύχραιμοι οι «βυσσινί» και καθοριστικές οι αλλαγές του Τζ. Φέστα, που κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι τέλους παρά την πίεση που δέχτηκαν, προσθέτοντας έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό στη συγκομιδή τους ενόψει της συνέχειας, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοινώσεις διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Ζαχαριάδη «φωνάζοντας» για τη φάση του Νούνιτς όπου ζητήθηκε πέναλτι, για την αποβολή του ίδιου παίκτη στο 74’ αλλά και για σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων που δεν τιμωρήθηκαν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Κάργας, Μιχαήλ Α., Σκόνδρας (77’ Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Κάστρο (81’ Γιάκος), Πάντελιτς, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης, Λεό (62’ Μάνος).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς (89’ Γκόλιας), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (80’ Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Λεοζίνιο (46’ Σικάφκα), Ζίβκοβιτς, Νούνιτς.

Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ

Σε ανακοίνωσή του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλ. Κούγιας αναφέρει:

“Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους προπονητές μας.

Ένα ερωτηματικό έχω μόνο:

Πότε η ομάδα μου εμένα θα έχει τέτοια διαιτησία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι;

Συγχαρητήρια στους 2 βοηθούς, ήταν αψεγάδιαστοι.

Ευτυχώς που υπήρχαν κι αυτοί και πήραμε κανένα φάουλ.

Δυστυχώς για τον ΠΑΣ δεν μπορώ να ξεχάσω πως πήγαν να μας ρίξουν μαζί με τη Βέροια και την Κέρκυρα για να σώσουν τον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό την πρώτη μας χρονιά στην Super League, τότε που ο Ηρακλής σε 26 παιχνίδια πήρε 9 βαθμούς και στα τελευταία 4 εκτός έδρας πήρε 12, αλλά πιο πολύ απ’ όλα δεν μπορώ να ξεχάσω αυτούς τους αλήτες τους οργανωμένους του ΠΑΣ Γιάννινα, που τους έκανα ανθρώπους, γιατί αν δεν ήμουν εγώ ακόμα θα παίζανε με την Κρανούλα, την Κατσικά και την Ανατολή και θα κάνανε προπόνηση σε κανένα χωράφι, αν δεν φτιάχναμε με τον μεγάλο Γιώργο Σιόντη το προπονητικό κέντρο, να βρίζουν επί 90 λεπτά εμένα χυδαία και τη νεκρή μάνα μου.

Εύχομαι στον ιστορικό ΠΑΣ καλή σωτηρία”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ