Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης με αφορμή προσπάθεια εκπαιδευτικού της Λάρισας να ζητήσει από μαθητές να αξιολογήσουν καθηγητές τους

Η επιχείρηση για την εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στη Λάρισα απαντήθηκε με το πιο ηχηρό τρόπο. Πίσω από τον « αθώο» τίτλο « Με τα μάτια των μαθητών-Ειλικρινά λέμε τη γνώμη μας» ενός εκπαιδευτικού που ανέλαβε πρόθυμα να υλοποιήσει τις ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και τις αντίστοιχες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, κρύβεται η επιχείρηση Δούρειος Ίππος  του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό που δεν τολμά να υλοποιήσει το ίδιο το Υπουργείο, το αναθέτει με μορφή « ερευνητικής» εργασίας σε πρόθυμους εκπαιδευτικούς με μορφή βολιδοσκόπησης των διαθέσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι τόσο μεγάλη η πρεμούρα  και ο ζήλος κάποιων στελεχών της εκπαίδευσης , που δεν τηρούν ούτε καν τις διατάξεις που προβλέπει η ίδια η εγκύκλιος για τη συγκεκριμένη έρευνα.

Υλοποιούν έρευνες που αφορούν ερωτηματολόγια, χωρίς καν να ενημερώσουν τους Συλλόγους διδασκόντων.

Η ουσία της υπόθεσης είναι η αποτίμηση και η αξιολόγηση των μάχιμων εκπαιδευτικών με ποσοτικούς δείκτες από τους μαθητές τώρα, από τούς γονείς αύριο και από το Διευθυντή σε λίγο. Σε σχολεία της Λάρισας με παρέμβαση των εκπαιδευτικών έγιναν συνεδριάσεις έστω και εκ των υστέρων στις οποίες αποφασίστηκαν  με συντριπτικές πλειοψηφίες η μη υλοποίηση και η καταδίκη της επιχείρησης αξιολόγησης.

Καλούμε το πρόθυμο συνάδελφο να αναιρέσει ο ίδιος την «έρευνά»  του   που λειτουργεί ως προπομπός της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Εκτός κι αν θεωρεί ο ίδιος ότι ερωτήσεις του τύπου ( είναι ήρεμος μέσα στη τάξη, είναι πρόσχαρος-ευδιάθετος  και άλλες που βαθμολογούνται με τη κλίμακα 1-5) είναι «αθώες» και « παιδαγωγικές».

Οι εκπαιδευτικοί χρόνια τώρα παλεύουμε μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς για την ουσιαστική αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας και κάποιοι συνειδητά ή ασυνείδητα πυροδοτούν αντιπαραθέσεις μεταξύ μας.

Καλούμε το Διευθυντή Eκπαίδευσης να άρει την άδεια υλοποίησης της συγκεκριμένης «έρευνας». Ζητάμε από την ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ