ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΙΚΗΣ

Στο 10o Γυμνάσιο και 10o Λύκειο Λάρισας περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος και υπ. δήμαρχος Λάρισας Κρίκης Πέτρος, μαζί με τους υποψήφιους του συνδυασμού Παζιάνα Γιώργο, Παπαδούλη Γιώργο και Παντελίδη Γιάννη. Στην συνάντηση που είχε με του εκπαιδευτικούς συζήτησε για την υποσυντήρηση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια,

ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης μείωσης κατά 50%  των πόρων στις σχολικές επιτροπές του Δήμου, αλλά και τις καθυστερήσεις εκτέλεσης των εργολαβιών στην αποπεράτωση των ανακαινίσεων, εξαιτίας της υποστελέχωσης του δήμου από το απαραίτητο προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία που θα του επέτρεπε να πραγματοποιεί παρεμβάσεις με αυτεπιστασία.

Τόνισε ότι μπροστά στις 4 κάλπες που θα στηθούν τον Μάη, οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να σταθούν με ενιαίο κριτήριο και να βγάλουν ενισχυμένο το ΚΚΕ παντού,  γιατί ενιαία είναι και η επίθεση που δέχονται από την Ε.Ε. την κυβέρνηση, την δημοτική και περιφερειακή αρχή. Ανέδειξε τις ευθύνες της παρούσας δημοτικής αρχής του κ. Καλογιάννη, όπως και των προηγούμενων της ΝΔ, διότι φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των δημοτών αυξάνοντας την τοπική φορολογία, μειώνοντας τους πόρους για τις λαϊκές ανάγκες, ενισχύοντας την ανταποδοτικότητα σε πολιτισμό και αθλητισμό.

Παράλληλα κάλεσε τις σχολικές κοινότητες της συνοικίας του Ιπποκράτη να κάνουν δική τους υπόθεση την διεκδίκηση από το δήμο και την κυβέρνηση των απαραίτητων πόρων για την απαλλοτρίωση των τελευταίων ελεύθερων χώρων της περιοχής που προορίζονται από το σχέδιο πόλης για πλατείες, Λέσχη πολιτισμού και αθλητικό κέντρο. Τέλος τους κάλεσε να ενισχύσουν αποφασιστικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, γιατί θα αποτελέσουν τη δική τους φωνή και δύναμη το επόμενο διάστημα και δεν θα μπούνε σε καμιά διαδικασία ανταλλαγμάτων και συμβιβασμών.

Στη Λαϊκή Αγορά της Ανθούπολης

Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε η περιοδεία υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Λαϊκή αγορά στη συνοικία Ανθούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, αποτελούμενο από τον δημοτικό σύμβουλο και υπ. δήμαρχο Λάρισας Κρίκη Πέτρο, και τους υποψήφιους συμβούλους Παζιάνα Γιώργο, δημοτικό Σύμβουλο, Μαραγκόζη Στέλιο και Παπαδούλη Γιώργο.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους επαγγελματίες και τους μικροπαραγωγούς αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην επιβίωση τους από τις ακολουθούμενες πολιτικές, την δυσβάσταχτη φορολογία που καλούνται να πληρώνουν, τα χαράτσια του δήμου και φυσικά τις συνέπειες στον τζίρο τους από το λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα των νοικοκυριών της πόλης.

Ο υπ. δήμαρχος Κρίκης Πέτρος τόνισε ότι ο δήμος δεν πρέπει να αποτελεί έναν επιπλέον βραχνά στις τσέπες των μικροεπαγγελματιών της πόλης και των λαϊκών νοικοκυριών, γι’ αυτό και η πρώτη προτεραιότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης ως νέας δημοτικής αρχής, θα είναι να ελαφρύνει τα βάρη από τις πλάτες των μικρών επαγγελματιών, των λαϊκών νοικοκυριών του δήμου, εξοικονομώντας εκατοντάδες ευρώ για κάθε νοικοκυριό, μέσα από τις μειώσεις των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων, των προκαταβολών και των προστίμων κάθε είδους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ