SCHOOL FESTIVAL ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ…

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, με αφορμή την 21η Μάρτη, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Μάρτη στην πλατεία Ταχυδρομείου και ώρα 8:00 μ.μ. ,το πρώτο School Festival στην πόλη μας ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό & τον ρατσισμό.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

“Στις 21 Μάρτη του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές. Με αφορμή αυτό το γεγονός η 21η Μάρτη καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, με αφορμή την 21η Μάρτη, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Μάρτη στην πλατεία Ταχυδρομείου και ώρα 8:00 μ.μ. ,το πρώτο School Festival στην πόλη μας ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό & τον ρατσισμό.

Καλούμε όλους τους μαθητές:

Που δεν εγκαταλείπουν τα όνειρα και τις ανάγκες τους για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα και θέλουν να εκφραστούν μέσα από τη μουσική, το θέατρο, το χορό, το σκίτσο, τις νέες τεχνολογίες – βίντεο, την ποίηση και όλα τα είδη τέχνης.

Που θέλουν να δημιουργούν, κόντρα στα αμέτρητα εμπόδια που συναντάνε για να το κάνουν. Από το ασφυκτικό καθημερινό πρόγραμμα, από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, μέχρι τις ελλείψεις υποδομών στα σχολεία και τις γειτονιές, αλλά και το γεγονός πως για να ασχοληθεί ο μαθητής με τα ενδιαφέροντά του, πρέπει η οικογένεια του να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά.

Που θέλουν να πούνε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο. Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών!

Που  θέλουν μέσα από τις μελωδίες , αλλά και κάθε είδος τέχνης, να εκφράσουν μαζί μας την αλληλεγγύη τους στα χιλιάδες προσφυγόπουλα που είναι εγκλωβισμένα, χωρίς τη θέλησή τους, στη χώρα μας.

Που υψώνουν τείχος στους φασίστες και το ναζιστικό τους δηλητήριο, που αγωνίζονται ενάντια σε κάθε φασιστική, ρατσιστική ιδέα. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!!

Οι μαθητές δεν στέκονται αδιάφοροι μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν αντέχουν τις εικόνες φρίκης του πολέμου. Δεν ανέχονται τους φασίστες και τις ιδέες τους στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Δεν τσιμπάνε στα ψέματα και τα παραμύθια που μας λένε πως το ΝΑΤΟ δουλεύει για την ειρήνη και τη σταθερότητα των χωρών. Η αλήθεια είναι μία και εμείς θα τη φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε! Η πορεία του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο είναι ένας δρόμος φρίκης, που σκορπίζει τον θάνατο απ’ όπου και αν περάσει! Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία, που είναι στα σχολεία της περιοχής μας.

Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυβερνήσεις πληθαίνουν τα γκέτο και μετατρέπεται η Μεσόγειος σε θάλασσα νεκρών με εκατοντάδες προσφυγόπουλα νεκρά ή αγνοούμενα. Οι φασίστες, από τη μεριά τους, χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις, αξιοποιώντας τη διόγκωση του προσφυγικού προβλήματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το μακελειό. Έχουν μπλέξει για τα καλά τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στη φρίκη του πολέμου, για τα συμφέροντα των λίγων, βάζοντας και το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Την ώρα που μας λένε ότι για τα σχολεία δεν έχουν λεφτά, έδωσαν δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ.  Είναι τέτοιο παράδειγμα η περιοχή μας, με την εγκατάσταση ΝΑΤΟικών δυνάμεων και εξοπλισμού σε Λάρισα και Βόλο. Να μην επιτρέψουμε στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, να αξιοποιήσουν την περιοχή μας για να συνεχίσουν να αιματοκυλούν λαούς, να ξεριζώνουν παιδιά και οικογένειες από τις πατρίδες τους, «να σκοτώνονται οι λαοί για τ αφέντη το φαί..».

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ