Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: ”ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” και κεντρικό ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υπουργό Γιάννη Πανούση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του 4ου ΔΣ Λάρισας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ”.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Πανούσης μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα «bullying» στη χώρα μας, ενώ δεν αρνήθηκε και σχόλιο για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα.

«Το ελληνικό σχολείο δεν πάσχει από μπούλινγκ, ενώ εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι η εκπαιδευτική πολιτική και η εμπιστοσύνη που πρέπει να δοθεί στη γνώση, όταν μάλιστα έχεις αντίπαλο τη… Google», τόνισε ο κ. Πανούσης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να δούμε πόσα αλλά και πόσο σοβαρά είναι τα περιστατικά στην Ελλάδα.

«Η βία στα σχολεία δεν είναι προϊόν των videogames ή της τηλεοπτικής βίας, το bullying στην ελληνική σχολική πραγματικότητα είναι μια κατασκευή και πιθανότατα πηγάζει από τον τσαμπουκά της ηλικίας», διευκρίνισε ο καθηγητής, τονίζοντας πως πολλά περιστατικά που καταγράφονται «σαφώς και δεν εντάσσονται στις περιπτώσεις εγκληματικής βίας», ενώ σχολιάζοντας την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα αλλά και τις μειωμένες ποινές που φέρνει ανέφερε με νόημα πως «δεν πρέπει κάθε τόσο να εμπλέκουμε τη Δικαιοσύνη σε πολιτικά παιχνίδια».

Τον κ. Πανούση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κων/νος Κούμας» Δ. Παπαποστόλου, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως μετά το τραγικό περιστατικό στα Ιωάννινα επικράτησε υστερία στη χώρα μας.

«Κάθε επιθετική συμπεριφορά των παιδιών σίγουρα δεν είναι μπούλινγκ, ενώ θα πρέπει να σταθούμε στις αιτίες που γεννούν τέτοια φαινόμενα, όταν μάλιστα υπάρχουν νέες μορφές βίας με τη χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία μας», τόνισε ο κ. Παπαποστόλου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ