Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Σε πυκνό ακροατήριο μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που επισκέφθηκε τη Λάρισα στο πλαίσιο πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στη ΝΔ ο γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε ισχυροποίηση του κόμματος στην κάλπη, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «αυτή είναι η απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές».

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι η απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα και στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν τα κόμματα του διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, και από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα. Είναι όμως και η απάντηση στους μηχανισμούς της ΕΕ, και στα κυβερνητικά επιτελεία και στα τοπικά κρατικά όργανα τους δήμους και τις περιφέρειες, παντού…

Η σημαία που κρατούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ανεξάρτητα αν ο ένας την κρατά με το αριστερό και ο άλλος με το δεξί, γράφει: «Κέρδη για τους λίγους, για το κεφάλαιο, ζωή χωρίς δικαιώματα για τους πολλούς την εργατική τάξη, τους αγρότες, το λαό», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Μιλώντας για «πολιτικά ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ» ο γραμματέας του ΚΚΕ άρθρωσε σκληρό πολιτικό λόγο σημειώνοντας πως «είναι τόσο μεγάλο το προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ που τους χωράει όλους. Από τα πολιτικά ρετάλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα απολειφάδια της ακροδεξιάς των ΑΝΕΛ. Είναι τόσο μεγάλη η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ που τους αγκαλιάζει όλους. Από την ΕΕ που έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό, μέχρι το ΝΑΤΟ που μακελεύει τους λαούς», ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε και η ΝΔ, καθώς όπως τόνισε «είναι τέτοια η υπευθυνότητα της ΝΔ, που λέει στο λαό ότι εκείνη μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου που θα του τσακίσουν τη ζωή, πάντα με υπευθυνότητα».

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την αγροτιά, με τον κ. Κουτσούμπα να απευθύνει κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο που δίνει τη μάχη της επιβίωσης «να δει σήμερα ποιος πραγματικά είναι μαζί της και ποιος απέναντι και να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

«Έχει πλέον την πείρα να το κάνει, ενώ οι  πρόσφατοι αγώνες επιβίωσης της αγροτιάς αποκάλυψαν για άλλη μια φορά, τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος κλείνοντας ανέφερε τα εξής:

«Η αγροτιά χρειάζεται να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Να διακρίνει εχθρούς και φίλους. Να αποφύγει τις παγίδες που προσπαθούν να στήσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της ΚΑΠ και καμώνονται πως δίνουν «μάχη» για να αλλάξουν κάποιους όρους της, προς όφελος τάχα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, στο πλαίσιο της αναθεώρησής της, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, είναι κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ η πολύχρονη πείρα για το ρόλο της ΕΕ, τους στρατηγικούς στόχους της που συναποφασίζουν στα τραπέζια των Βρυξελλών και υλοποιούν οι κυβερνήσεις με την κεντρική πολιτική, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά είναι Αντεπίθεση! Αντεπίθεση  με ισχυρό το ΚΚΕ παντού και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: larisanew.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ