ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμός ενός εργαζόμενου-συμβασιούχου με την κοινωφελή εργασία στο Δήμο Λαρισαίων σημειώθηκε την Τρίτη στην Πινακοθήκη Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος έπεσε από ύψος περίπου 3 μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούνταν χωρίς τη χρήση σκαλωσιάς και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ το περιστατικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, αναφέροντας τα εξής:

“Το εργατικό ατύχημα που έγινε 19-3-2019, ο εργαζόμενος- συμβασιούχος με την κοινωφελή εργασία στο Δήμο Λαρισαίων έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Αιτία των εργατικών ατυχημάτων όπως και το συγκεκριμένο, δεν είναι ούτε η «κακιά στιγμή», ούτε η «κακιά ώρα» όπως θέλουν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων.

Η Δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), την εντατικοποίηση της δουλειάς,- πολύ περισσότερο τώρα μπροστά στις εκλογές –  τις ελαστικές σχέσεις  εργασίας, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Γι’ αυτούς φταίει πάντα ο εργάτης. Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε κάποιο λάθος, γιατί δεν πρόσεξε…

Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα από αυτά που δεν μπορούν να κρυφτούν με τις ανέξοδες δηλώσεις συμπάθειας και συμπόνιας των κυβερνητικών εκπροσώπων που νομοθετούν και των Δημάρχων που στηρίζουν όλο αυτό το εγκληματικά αντεργατικό, αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μόνο εμείς, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, με τον αγώνα μας, μπορούμε να παλέψουμε και να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινες συνθήκες, μισθούς και ωράρια στο ύψος των σημερινών αναγκών μας.”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ