ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επεισοδιακό ήταν το σημερινό επισκεπτήριο στη δικαστική φυλακή της Λάρισας όταν ένας Αλβανός κρατούμενος που έχει μεταχθεί στη φυλακή από τον Κορυδαλλό για να δικαστεί διαφωνώντας για το χαρακτήρα (κλειστό) του επισκεπτηρίου του, άρχισε να βρίζει αδιάκριτα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ στην προσπάθεια κάποιου εξ αυτών να τον ηρεμήσει τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε και σε δεύτερο σωφρονιστικό, με αποτέλεσμα οι δύο υπάλληλοι των φυλακών να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΟΙ δύο σωφρονιστικοί υπέβαλαν μήνυση κατά του κρατούμενου ο οποίος με διαταγή Εισαγγελέα οδηγήθηκε στο πειθαρχείο της φυλακής.

Το συμβάν έχει αναστατώσει τη φυλακή και ήδη οι σωφρονιστικοί προσανατολίζονται να αντιδράσουν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασής τους, χωρίς να αποκλείεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στάσεις εργασίας επ’ αόριστον.

Πάντως με αφορμή το σημερινό συμβάν αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του σωματείου πιθανότατα αύριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ