ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Στον μαγικό κόσμο του βιβλίου «ταξίδεψε» ο υποψήφιος Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης επισκεπτόμενος τον ζεστό και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου. Ο κ. Γ. Μανώλης ξεναγήθηκε στη βιβλιοθήκη από την υπεύθυνη κ. Κασσάνδρα Σταυροπούλου, απ’ την οποία ενημερώθηκε για την πλούσια συλλογή βιβλίων και εντύπων και το αρχειακό υλικό που αυτή περιέχει.

Ο κ. Γ. Μανώλης με αφορμή την επίσκεψη αυτή δήλωσε ότι: «Το καλαίσθητο αρχιτεκτονικά κτίριο και ο όμορφος εσωτερικός χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου αποτελεί «κοιτίδα» πολιτισμού και μάθησης για το Συκούριο και τον Δήμο Τεμπών γενικότερα. Ο Βίκτωρ Ουγκώ ο περίφημος Γάλλος συγγραφέας είχε πει ότι «όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή». Παραφράζοντας τα λόγια του μεγάλου συγγραφέα θα πω ότι αντίστοιχο ρόλο με αυτόν του σχολείου, επιτελεί και μια βιβλιοθήκη.

Οι δημοτικές βιβλιοθήκες αποτελούν πυλώνα κοινωνικής στήριξης των τοπικών κοινωνιών που στόχο έχουν να αποτελέσουν χώροι δημιουργικότητας, έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών, συνάθροισης και πρόσβασης στη γνώση για τα μέλη των τοπικών κοινωνιών. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Σταυροπούλου (υπεύθυνη βιβλιοθήκης) για τη σπουδαία δουλειά που επιτελεί και τους δωρητές των βιβλίων της βιβλιοθήκης για τα αγνά και πατριωτικά αισθήματα που τους διακατέχουν, καλώντας ταυτόχρονα και άλλους συνδημότες μας να τους μιμηθούν, ενισχύοντας και εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο περαιτέρω τις δημοτικές μας βιβλιοθήκες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ