ΕΡΓΑ 26 ΕΚ. € ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η επιχείρηση διασφαλίζει βιώσιμη πολιτική διαχείρισης του νερού και εγγυάται την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας υποστήριξε ο Π. Σαρχώσης σε εκδήλωση για το νερό και τα 30χρονα της ΔΕΥΑΤ

Εκδήλωση της Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νερού και τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας της ΔΕΥΑ Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε χθες στο «Μαξίμ», με το δήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης Π. Σαρχώση να στέλνει το μήνυμα της αναγκαιότητας άσκησης τέτοιας πολιτικής που θα διασφαλίζει την επάρκεια νερού, τη βιωσιμότητα της επιχείρησης

και κυρίως την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την ίδια ώρα στην εκδήλωση ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Στ. Τσαγκαράκος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι μέσα στο άμεσο μέλλον θα υλοποιηθούν έργα προϋπολογισμού 26 εκ. €

Ο Δήμαρχος

Στην εισήγησή του ο κ. Σαρχώσης αφού αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα με την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κ.λπ. στάθηκε στο ρόλο που πρέπει να παίξει η ΔΕΥΑ Τυρνάβου για τη διασφάλιση του νερού λέγοντας:

«Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ότι το νερό είναι ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος σε ανεπάρκεια, βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για τη ζωή, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος των ΔΕΥΑ και εν προκειμένω της ΔΕΥΑ Τυρνάβου να διαχειριστούν την προστασία και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Καθώς βρισκόμαστε στις αρχές του 21 αιώνα η ΔΕΥΑ Τυρνάβου θεωρεί ότι απαιτείται να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να διασφαλιστεί μία βιώσιμη πολιτική νερού και να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στις προσδοκίες των πολιτών

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν η ΔΕΥΑ Τυρνάβου θεωρεί πως η παροχή υπηρεσιών στον τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:

  1. να διασφαλίζει απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή των υπηρεσιών της
  2. Να προστατεύει τη δημόσια υγεία
  3. Να σέβεται το περιβάλλον
  4. Να στηρίζει και να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη
  5. Να εξασφαλίζει την κοινωνική αποδοχή.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Τσαγκαράκο που διοργάνωσε την εκδήλωση αλλά και όλους τους εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Ο κ. Τσαγκαράκος

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης στην εισήγησή του αναφέρθηκε αρχικά στην ιστορία της ΔΕΥΑΤ που συστάθηκε το 1989, παρουσίασε τις υφιστάμενες υποδομές της σε ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικούς καθαρισμούς και αντιπλημμυρικά έργα.

Επίσης αναφέρθηκε ιστορικά στις επενδύσεις της επιχείρησης και συγκεκριμένα ότι από 1989-2000 έγιναν έργα υποδομής 11.000.000 €, από το 2000 έως το 2018 επενδύσεις σε έργα υποδομής 14.000.000 € και προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε ενταγμένα έργα υποδομής από το 2019 έως το 2026 συνολικού προϋπολογισμού 26.000.000 €.

Συγκεκριμένα:

  1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
  2. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Β’ ΦΑΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
  3. ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε.Λ. ΔΑΜΑΣΙΟΥ
  4. ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
  5. Φ/Β ΠΑΡΚΟ 500 KWp ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
  6. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
  7. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
  8. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΣΤΕΡΕΩΝ
  9. ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ε.Λ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τέλος αναφέρθηκε στον στόχο της επιχείρησης που είναι :

  1. Η Διαχείριση των υδατικών πόρων
  2. Η σημασία του Οικολογικού αποτυπώματος
  3. Η σπουδαιότητα του Ενεργειακού αποτυπώματος
  4. Η Προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής στους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου.

Στη χθεσινή εκδήλωση εισήγηση με θέμα «Το νερό πηγή ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης για το ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», παρουσίασε ο κ. Κων/νος Κουλιός – Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., ενώ ο κ. Κων/νος Παπαϊωάννου – Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Έργα υποδομής της Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ».

Μαθητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν μαθητές των ΓΕΛ Τυρνάβου και Αμπελώνα και του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, τους οποίους ευχαρίστησε ο κ. Τσαγκαράκος για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Μάλιστα οι μαθητές του ΕΠΑΛ παρουσίασαν για πρώτη φορά την ταινία με τίτλο «Όλα είναι Νερό» και οι μαθητές του ΓΕΛ Τυρνάβου εργασία με θέμα «Το Μάτι Τυρνάβου».

Βραβεύτηκε

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική βράβευση του τέως διευθυντή της επιχείρησης Στ. Τζιτζιόβα και των παρακάτω υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ που έχουν συνταξιοδοτηθεί για την πολύτιμη και πολυετή τους προσφορά στην επιχείρηση:

Αλέκος Νικητίδης

Βασίλειος Μαρκούλης

Γεώργιος Κατσαούνης

Κυριάκος Πέρπερας

Γεώργιος Καρανίκας

Θωμάς Βουλγαρούλης

Θωμάς Κεραμάς

Χρήστος Θεοδοσίου

Ευάγγελος Ζυγογιάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ