ΙΣΟΤΙΜΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΙΑΓΕ

Τρία ισότιμα βραβεία και τρεις ισότιμοι έπαινοι ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής από το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το ΕΘΙΑΓΕ.

«Αποδείξαμε πως οι μεγάλες διεκδικήσεις δεν αποτελούν “κενό γράμμα” αφού μια διεκδίκηση 30 και πλέον ετών γίνεται πλέον πραγματικότητα», υπογράμμισε μη κρύβοντας την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Καλογιάννης, περιγράφοντας σειρά παρεμβάσεων σε μια έκταση υπερδιπλάσια του Αλκαζάρ, με τις σχετικές προτάσεις να αφορούν στη δημιουργία βοτανικού κήπου, χώρων πρασίνου και άθλησης, συνεδριακό κέντρο κλπ.

«Μια φωτισμένη δημοτική αρχή τη 10ετία του ‘80 έκανε την πρόταση και πλέον το πρότζεκτ βρίσκεται στις ράγες», συνέχισε ο κ. Καλογιάννης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μελέτης σημείωσε πως αυτή θα προχωρήσει άμεσα και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους ή σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Το έργο θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της πόλης», εκτίμησε από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος του δήμου Λαρισαίων Αντ. Χατζηδιαμαντής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και οι 14 προτάσεις που κατατέθηκαν στο σχετικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ θα παρουσιαστούν στους Λαρισαίους στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου, στο Μύλο του Παππά.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ