ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Το τεράστιο ζήτημα της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, όπως και η ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού συστήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης με θέμα: «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη. Στόχος ένα Απλό και Σταθερό Φορολογικό Σύστημα», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με πρωτοβουλία

του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου, του διοικητή ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και του προέδρου Κ.Δ ΟΕΕ Κων/νου Κόλλια που ήταν και οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν στο νέο φορολογικό περιβάλλον, την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τη φορολογική φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, το άνοιγμα των φορολογικών δηλώσεων, τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τους φορολογικούς ελέγχους και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, με τους εισηγητές να επικεντρώνονται για πολλοστή φορά στην ανάγκη σταθερού φορολογικού συστήματος και στις ίσες ευκαιρίες που θα πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη της Οικονομίας.

«Το θέμα της διαφθοράς, η γραφειοκρατία, οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, όπως και η εικονική μετακίνηση επιχειρήσεων κυρίως στη γειτονική Βουλγαρία δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά και αποθαρρύνουν τις επενδύσεις», αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με την υφυπουργό Οικονομικών να επισημαίνει πως «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επίτευξη της δίκαιης ανάπτυξης, μέσα σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον», προσθέτοντας μάλιστα πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής τήρησης των βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

«Όσο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια υπόθεση που αφορά όλους, από το κράτος και τον επαγγελματία μέχρι και τον απλό πολίτη», κατέληξε η κ. Παπανάτσιου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γ. Κολλάτος.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ