ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η “ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Πολυμελής αντιπροσωπεία της “Δράσης Πολιτών” επισκέφτηκε τον Αιμοδοτικό Σύλλογο “Ελπίδα” και συναντήθηκε με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου,  κ. Γιάννης Γιαννόπουλος , υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα τα στελέχη της “Δράσης Πολιτών” και στη συζήτηση που ακολούθησε , αφού ανέπτυξε τον  σκοπό και τις δράσεις του Συλλόγου,
ζήτησε την υλική και ηθική συμπαράσταση της Παράταξης, προκειμένου να προωθηθεί και να ενδυναμωθεί το έργο που επιτελείται από τον Σύλλογο προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.
Από την πλευρά του,  ο κ. Ροντούλης , αφού συνεχάρη το Δ.Σ της “Ελπίδας” για την κοινωφελή δράση του Συλλόγου, τόνισε: ” Δεν κάναμε μια επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα.Με την επίσκεψή μας στην “Ελπίδα” συνειδητά θελήσαμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους ενός Συλλόγου που ,χρόνια τώρα, προσφέρει κυριολεκτικά ζωή στον τόπο μας.
Η προσφορά αίματος είναι μια καθαγιασμένη πράξη αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπο , γύρω από την οποία σφυρηλατείται το ιδεώδες της ανθρωπιάς και της κοινωνικής συνοχής.Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους αιμοδότες και καλούμε όλους τους δημότες μας να ενισχύουν ποικιλοτρόπως την “Ελπίδα” , καθώς η όποια στήριξη στον Σύλλογο αυτό θα επιστρέψει κάποια στιγμή στους ίδιους  , στην οικογένειά τους ή στους φίλους τους”.
Με την ευκαιρία αυτή , μάλιστα , ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, εξήγγειλε και τις δεσμεύσεις της Παράταξης για τον χώρο της αιμοδοσίας:
1)Ενίσχυση των δράσεων κάθε Αιμοδοτικού  Συλλόγου που δραστηριοποιείται στα όρια του Δήμου.
2)Διάχυση της αιμοδοτικής κουλτούρας με δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδιαιτέρως δε της νέας γενιάς.
3) Θεσμοθέτηση ετήσιας Γιορτής Εθελοντή  Αιμοδότη , με έκθεση ζωγραφικής μαθητών με θέμα την αιμοδοσία, με βραβεύσεις αιμοδοτών , με σχετικές με την αιμοδοσία ομιλίες επιστημόνων και με μουσική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν αποκλειστικά στους αιμοδοτικούς Συλλόγους.
4) Κινητοποίηση χορηγών από τον Δήμο, για την οικονομική ενδυνάμωση των αιμοδοτικών Συλλόγων.
5)Ανάπτυξη της συνεργασίας του Δήμου Τυρνάβου με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων και τήρηση Δημοτικού Αρχείου Αιμοδοτών.
6)Εγκατάσταση και λειτουργία ,σε Τύρναβο και Αμπελώνα , ενός Δικτύου Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους και πρόγραμμα εκπαίδευσης των εθελοντών αιμοδοτών από τους Συλλόγους τους για τη σωστή χρήση των  σχετικών  μηχανημάτων.
7) Προσπάθεια δημιουργίας , με την υποστήριξη του Δήμου Τυρνάβου , ενός Πανδημοτικού Αιμοδοτικού Συλλόγου , που θα ομογενοποιήσει και θα εκφράσει συντονισμένα όλες τις προσπάθειες αιμοδοσίας που πραγματοποιούνται στα όρια του Δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ