ΑΘΩΟΣ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το αυτόφωρο αθώωσε τον κρατούμενο που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο- κατόπιν μεταμέλειας αλλά και παρέμβασης των δύο σωφρονιστικών- οι οποίοι και υποβάθμισαν το γεγονός που τους οδήγησε στις πρώτες βοήθειες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τον έναν από αυτούς και στα καταστήματα, αφού όπως μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της σύρραξης σκίστηκε το πουκάμισο της στολής του.

Την ίδια ώρα με μια… ψύχραιμη ανακοίνωση που αναφέρεται στην ενίσχυση της ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας δείχνει να αντιδρά η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με αφορμή το βίαιο επεισόδιο στις φυλακές Λάρισας, όπου και περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης και ζητείται ευθιξία και παραιτήσεις.

Σε ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο η Γ.Γ αναφέρεται σε παρεμβάσεις στα καταστήματα κράτησης Ναυπλίου, Νιγρίτας, Κορυδαλλού, Νεάπολης, όπως και στο ψυχιατρείο κρατουμένων ως εξής:

“Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των φυλακών, εγκρίνονται -με σχετικές αποφάσεις του ΤΑΧΔΙΚ- προτάσεις για συστήματα, εξοπλισμό και υποδομές ασφαλείας. Ενδεικτικά, τον τελευταίο μήνα (από 21/2) διατέθηκαν οι ακόλουθες πιστώσεις (δημοσιευμένες στο https://diavgeia.gov.gr/)

– Κ.Κ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Συσκευή ελέγχου χειραποσκευών, δεμάτων και αλληλογραφίας (X-Ray) (ποσό: 36.394 €).

– K.K. ΝΙΓΡΙΤΑΣ: Σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (cctv), για την περιμετρική εποπτεία του Καταστήματος. (ποσό: 47.811 €)

– Κ.Κ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – Ι: Φωτιστικά σώματα και προβολείς. (ποσό: 36.274 €)

– Ψυχιατρείο Κρατουμένων: Συσκευή ανίχνευσης εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών ουσιών. (ποσό: 51.460 €)

– K.K. ΝΑΥΠΛΙΟY: Ατομικός εξοπλισμός και μέσα άμυνας για την “Ομάδα Αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών” των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας. (ποσό: 28.996 €)

– K.K. ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Επισκευή – Συντήρηση των Φυλακίων Παρατήρησης & Κατασκευή περίφραξης. (ποσό: 97.350 €)”.

«Για την… ταμπακέρα τίποτα», σχολίασε έγκυρη πηγή στη σελίδα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ